tk3s 41396126

Rosanna Arquette szégyelli, hogy fehérnek született

2019.08.09. 10:21

Rosanna Arquette egy 59 éves amerikai színésznő, akinek a két leghíresebb filmje két kultfilm: a Kétségbeesve keresem Susant és a Ponyvaregény. Ha a vezetékneve ismerősen cseng, az azért lehet, mert színészcsaládból származik, a testvérei Patricia Arquette Oscar-díjas színésznő és David Arquette, aki a jóbarátokos Courteney Cox férje volt 14 évig.

Nos, Rosanna Arquette egy olyat tett ki a Twitterre szerdán, hogy a The Wrap nevű laphoz eljuttatott közlemény szerint az FBI tanácsolta a színásznőnek, hogy saját érdekében tegye priváttá a Twitterét. Arquette így is tett, így a kérdéses poszt már nem elérhető, de persze a szövege ettől még fennmaradt, akkora vitát-felháborodást okozott a híresség három mondata:

A botrányt kiváltó poszt.
A botrányt kiváltó poszt.
Fotó: Twitter

A poszt megközelítő magyar fordítása:

Sajnálom, hogy fehérnek és privilegizáltnak születtem. Undorodom ettől. És olyan nagy szégyent érzek.

Arquette, aki mellesleg Harvey Weinstein első vádlói között volt, azt mondja, hogy rengeteg fenyegetést és durva választ kapott ezután az üzenet után, de kifejtette, hogy továbbra is szégyent érez azok miatt az erőszakos cselekmények miatt, amik „Amerikában és más rasszista országokban történnek”.