Eddig sem volt túl hűvös a nyár, a mai napon azonban már a korai órákban is 40 fok felé közelített a hőmérséklet. Ezt a kánikulát szinte csak a medence vizében hűsölve, vagy a négy fal közé menekülve lehet elviselni, légkondi nélkül azonban itt is problémás a túlélés. Mindenesetre könnyít a helyzeten, ha van a tarsolyunkban egy-egy sorozat, amellyel el lehet ütni az időt, főleg most, hogy a Trónok harca is véget ért.

A SPANYOL HERCEGNŐ (IMDB 6.5)

Charlotte Hope (aka Ramsay Bolton elmebeteg barátnője) hihetetlenül jól alakítja Aragóniai Katalint. A mini-széria bemutatja a gyönyörű infásnő megpróbáltatásait és a Tudor-ház körül zajló összeesküvéseket is, némi szexszel és vérrel megspékelve.

ÉLES TÁRGYAK (IMDB 8.2)

Ha az ember el akarja veszíteni a fonalat, akkor ez a széria is tökéletes. A történet Camille Preaker meglehetősen nehéz életére fókuszál, aki újságíróként egy olyan sorozatgyilkos után nyomoz, aki pont Preaker szülővárosában szedi áldozatait.

A SZOLGÁLÓLÁNY MESÉJE (IMDB 8.5)

Van aki imádja, van aki utálja, de egy biztos: ehhez hasonló sorozattal nemigen rukkoltak még elő. Vérfagyasztó izgalom, terror és kibogozhatatlan döntések tárháza. Ezzel aztán el tud szaladni az idő, főleg hogy már a harmadik évad is megérkezett.

Mr. ROBOT (IMDB 8.5)

Ha túl nagy odakint a meleg, ez a sorozat egész biztosan segít lehűlni. A csontig hatoló felismerések és a lehetetlen történések közepette biztos, hogy nem lesz időnk a forrósággal foglalkozni.

VIKINGEK (IMDB 8.6)

A mitológia történetek kedvelőinek igazi főnyeremény. A sorozat Ragnar Lothbrok történetét meséli el. Nem áll messze tőle a helyenkénti brutalitás, ahogy a szex és vér sem.

STRANGER THINGS (IMDB 8.9)

Éljen a természetfeletti! A Stranger Things gyerekszereplői hamar belopják magukat az ember szívébe, miközben elképesztő bátorságról és leleményességről tesznek tanúbizonyságot. A cselekmény egyszerre izgalmas, hihetetlen és vérfagyasztó.

CSERNOBIL (IMDB 9.6)

Alig néhány nap alatt vált az Imdb legjobbra értékelt sorozatává. A csernobili atomkatasztrófát bemutató széria mind operatőri, színészi és vágói szempontból is brillírozik. (+ itt nem áll fent a veszély, hogy a Trónok harcához hasonlóan nem azt