Minden előzetes figyelmeztetés nélkül, egyik percről a másikra törölték Schobert Norbi és Rubint Réka 15 éves lányának, Larának az Instagram-profilját, írja a Blikk. Az egész család értetlenül áll a történtek előtt, Rubint Réka már tanácsot is kért ismerőseitől, akik már kerültek hasonló helyzetbe, hogy vajon mit is lehet ilyenkor tenni. 

A Schobert család éppen a Szigeten volt, Lara az egyik koncertről egy videót is feltöltött Instagram-oldalára, majd nem sokkal később riadtan hívta fel az édesanyját.

Aztán egy órával később hívott, nézzem meg a profilját, mert elérhetetlen. Még csak értesítést sem kapott. A kollégáim azóta írtak egy hivatalos levelet az Instagramnak. Kíváncsi vagyok, mi lesz a válasz

- mondta Rubint Réka a Blikknek. 

Az édesanya figyelemmel kísérte lánya Insta-oldalát, segített neki képet választani, és az is előfordult, hogy megkérte lányát, ne tegyen ki egy általa kritikusnak tartott fotót. Bár több márka is megkereste már, a 15 éves Lara az összes ajánlatot visszautasította.

Lara szabálykövető, megfelelő értékrenddel bíró gyerek, jó tanuló és sportoló. Az oldalán soha nem voltak provokatív képek, olyasmi, amit más ne tenne közzé. Természetes, hogy nyáron fürdőruhában látható, télen meg síruhában. Értem, hogy szeretnének példát statuálni, de akkor kössék a regisztrációt sokkal szorosabb korhatárhoz. A gyerekem értetlenül áll az eset előtt, és csalódott

- nyilatkozta Rubint Réka a Blikknek. 

Az újság egy online marketing szakembert is megkérdezett, miért törölhették a lány profilját.  Szinte Lóránd szerint több ok is állhat a háttérben: lehet, hogy valaki feltörte a profilt, de az is előfordulhat, hogy az Instagram vizsgálódik, mivel Amerikában rendkívül szigorúan veszik a kiskorúak profiljának ellenőrzését. 

Nem Schobert Lara az egyedüli, akinek bosszúságot okozott a közösségi média: nemrég Kasza Tibor akadt ki a Facebookra, amiért több ezer követője eltűnt.