hadas

Hadas Krisztának anno volt egy nehéz napja a gyermekvédelmi központban

2019.08.23. 15:12

Régi történetet elevenített fel Hadas Kriszta. Az újságíró elárulta, hogy amikor lánya gimnáziumba járt, bizony meggyűlt a gondjuk a késésekkel. Amíg édesanyja egy reggeli műsor szerkesztője volt, ami miatt hajnalban már fél 6-kor elment otthonról, addig Sára az igazak álmát aludta, és rendszerint elkésett az iskolából. A szóban forgó percek pedig összeadódtak, és hiányzásként könyvelték el őket. Decemberre pedig össze is gyűlt az 50 igazolatlan óra.

Egyszer csak kijött hozzánk a gyermekvédelem. Ennek van egy folyamata. Megnézik, hogy akkor otthon nem verik-e a gyereket, rendben tartják, s a többi. Látták, hogy nagy probléma nincs, csak a mama nagyon korán megy reggel dolgozni. (...) Akkor már megvolt a Zsiga is, kicsi volt. És be kellett menni egy második fordulóra a gyermekvédelmi központba. Megérkeztünk, és a Zsiga lefejelte a radiátort. Ömlött a vér a fejéből, és így mentünk magyarázkodni

– meséli Hadas Kriszta a Spektrum Home-on futó NőComment! című talkshow következő, vasárnapi adásában.

Az adás egyik fő témája ezúttal az iskolakezdés, aminek apropójából Ábel Anita is mesél majd arról, miért ragasztották le a száját szigetelőszalaggal gimnazista korában, illetve hogy miért hagyta ki rendszeresen a pénteki tanítási napokat. Bódi Margó egy szívének kedves tanítónőjére emlékezik vissza, aki alsós korában megtanult néhány szót cigányul azért, hogy könnyebben oktathassa az ábécét roma tanítványainak.

Emellett a műsor háziasszonyai megosztják tapasztalataikat és gondolataikat az iskolai fenyítéssel kapcsolatban, majd megérkezik Nagy Sándor színművész is, aki sok egyéb más mellett elárulja, hogy gyermekkorában majdnem vízbe fulladt, illetve mesél majd pályafutásáról, a szerelemről és a férfi fogyókúráról is.