Legutóbb még akkor írtunk róla, amikor egy RTL-es műsor zsűrijének kérték fel, most azonban rendezői tevékenységéről számolhatunk be. Már most elkezdődött a jövő nyáron színpadra kerülő, általa rendezett West Side Story szereplőinek castingja. A szereplőválogatásra rekordszámúan , csaknem 350-en jelentkeztek.

Máris komoly érdeklődés övezi az Alföldi Róbert rendezésben jövő nyáron bemutatkozó legendás musicalt, a West Side Storyt. A felfokozott várakozást jelzi, hogy a főbb szerepekre kiírt casting felhívására rekord számú, közel 350 jelentkezés érkezett.  

West Side Story

A West Side Story Arthur Laurents könyve alapján készült, zenéjét Leonard Bernstein szerezte, szövegét Stephen Sondheim írta.

A musical William Shakespeare Rómeó és Júlia című művén alapszik. A darabból kézült filmadaptáció minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett musicalje.

 A jelentkezők közül 280-an kaptak meghívást a személyes meghallgatásra, ők a darab rendezője és alkotótársai előtt tartott, két napos szereplőválogatáson mutatkozhattak be.

Az Alföldi rendezte West Side Storyt először a Szegedi Szabadtéri Játékok tűzi műsorra hat előadással, 2020 augusztus 14-e és 20-a között.