A múltkor még az iskolakezdés volt a téma a stúdióban, most vasárnap azonban nehezebb vizekre eveznek a Spektrum Home-on futó NőComment! című talkshow háziasszonyai. Ezúttal ugyanis nem sztárvendég érkezik hozzájuk, hanem a hétköznapok hősei mesélnek arról, hogy miért választottak olyan hivatást, ahol embereket mentenek.

A vendégek között volt rendőr, merülésvezető, búvár, tűzoltó, tűzszerész, testőr és önkéntes mentőkutya vezető is, akit bundás társa is elkísért a stúdióba.

A műsorban szó esik majd arról, mi a protokoll ezekben a szakmákban, milyen esélyekkel indulnak itt a nők, illetve, hogy az ebben dolgozók hogyan tudnak kikapcsolódni, mennyi idejük jut a családra.

Természetesen a humor sem marad el, ugyanis a vendégek közül néhányan uniformisukat is elhozzák, amelyet a műsor háziasszonyai bár kissé habozva, de felpróbálnak. Falusi Mariann és Balázsovits Edit a nem éppen könnyedségéről híres búvárfelszerelés részeivel ismerkednek, Kisó pedig a tűzoltók munkaruháját kapja magára, aki mellesleg arról is beszél, hogy tinédzserként mentőorvosi karrierről álmodott, de a pályaalkalmasságin elbukott.

Mindezek mellett azt is megtudhatják majd a nézők, miért nem a földön van a mentősök várakozója, és miért csúsznak le mindig egy rúdon, ha riasztják őket.