Janicsák Vecának két versenytársával is meggyűlt már a baja az Ázsia Expressz forgatásán. Először Demcsák Zsuzsával rúgták össze a port, a műsorvezető nem viszonozta az énekesnő köszönését. Demcsák később azt mondta, nem hallotta Veca köszönését, de mellesleg neki nem szimpatikus, ahogyan férjével bánt a forgatásokon.

Legutóbb Gáspár Evelinnel vesztek össze, ami némi szóváltás után odáig fajult, hogy Veca sírva fakadt férje előtt, és azt mondta:

Elegem van abból, hogy egy ostoba f*sszal kell vitatkoznom a semmiről!

A mondatban szereplő csúnya szót azonban kisípolták, így a nézők nagy része azt feltételezte, hogy az énekesnő ostoba cigánynak nevezte Evelint. A közösségi oldalakon többen hangot is adtak az ezzel kapcsolatos ellenszenvüknek.

A Blikk felkereste Evelint az eset után, ő azonban azt nyilatkozta, valójában nem hallotta a Veca szájából elhangzó rasszista megjegyzéseket, de többet nem kíván mondani. Az énekesnő azonban annál inkább.

Úgy gondolom, ez az eset nem kíván magyarázatot, mivel Evelin olyannal támad, amit soha nem tettem vagy mondtam. Távol áll tőlem a rasszizmus, számomra mindenki egyenlő, hovatartozástól függetlenül. Soha semmilyen megkülönböztetéssel nem illettem senkit, ugyanolyan nyitottsággal fordulok mindenki felé. Mind a barátaim, mind a zenésztársaim között vannak etnikailag vagy éppen vallásilag különböző emberek, akik fontos szerepet töltenek be az életemben, és mind alátámaszthatják az álláspontomat

– szögezte le az énekesnő.