Vasárnap este a rendőrség törte fel Damu Roland otthonának ajtaját. A színészt kritikus állapotban találták odabent, a mentőknek kellett kórházba szállítaniuk. 

A Ripost cikke szerint a zaklatott sorú színész öngyilkosságot kísérelt meg: vasárnap este gyógyszereket vett be, amire alkoholt ivott. 

A mentőket egy olyan ismerős értesíthette, aki sejtette, milyen lépésen gondolkodik a színész, írja a Ripost. Damu Rolandot a rendőrség és a mentők kiérkezése után a Péterfy Sándor utcai kórházba, a toxikológiai osztályra szállítottak. 

A hír sajnos igaz, valóban történt egy öngyilkossági kísérlet a házban. Azt nem mondhatom el, hogy melyik lakó akarta eldobni magától az életet, de annyit mondhatok, hogy szerencsére túlélte

- nyilatkozta a társasház egyik lakosa a Ripostnak. 

A színész hétfő este saját felelősségére elhagyta a kórházat. Damu Roland korábban közösségi oldalán azt írta, hogy több helyre is hívták önálló irodalmi estjével és a Pesti Szabad Szalon és Színházzal is egy együttműködés volt kialakulóban. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.