A színész legújabb filmje, A világítótorony forgatása alatt szinte végig részeg volt. A Filmtekercs cikke szerint Pattinson minden kontroll nélkül vedelte végig a forgatásokat, de ha ismerjük eddigi munkásságát, nem ez volt az első furcsa dolog tőle. Reese Witherspoon például elmesélte, hogy a színész nagyon megfázott a közös munkájuk előtt, és végig folyt az orra, amit módszeresen Witherspoon parókájába törölt. A mostani furcsa felkészülésnek a levét pedig Willem Dafoe itta meg. 

Az agyondicsért film karakterei számos jelenetben részegen tűnnek fel, így Pattinson a method acting szabados felfogásában úgy érezte, nem okozhat nagy bajt, ha megiszik pár pohárka szíverősítőt.

A cikkből kiderül, hogy az egyik jelenetben Pattinson majdnem lehányja Dafoe-t, aki ki is szólt a díszletből a rendezőnek, hogy ha így lesz, ő itt hagyja az egész őrületet.  Az is kiderült, hogy a leendő Batman rendszerint olyan kontrollálhatatlan állapotba került, hogy maga alá vizelt, vagy segíteni kellett neki egy-egy jelenet után elbotorkálni a mellékhelyiségig.

A film rendezője, Robert Eggers azt is elárulta egy interjúban, hogy a színész sokszor elég sajátos módon készült a soron következő jelenetekre, ugyanis gyakran a földön ülve dülöngélt, morgott és nyalta a sarat. Valamit azonban mégiscsak jól csinálhatott, mivel a kritikusok szerint ez eddigi életművének csúcsteljesítménye.