Hosszú Katinka Sebestyén Balázsék reggeli rádiós műsorának, a Balázsék vendége volt, ahol kíváncsian kérdezték a rádiósok az úszónőt karrierjéről. Mint kiderült, az olimpikonnak ki kellett hagynia a szokásos 2,5 órás reggeli edzését, hogy eleget tegyen a rádiós felkérésnek, de a beszélgetés után egyből ment is az edzőterembe, hogy bepótolja a mulasztását.

A rádiósok a versenyek előtti utolsó percekről kérdezték Hosszú Katinkát, aki ilyenkor szereti elbizonytalanítani (vagy éppen kínos helyzetbe hozni) vetélytársait. Fel is elevenítette egyik tavalyi megmérettetését, amire nem készült fel annyira. 

Az a lány, aki második helyen volt, talán még jobb idővel is kvalifikálta magát a döntőbe, mint én, neki mondtam, hogy képzelje el, hogy az anyukája tegnap kért tőlem egy közös fotót, és mondta, hogy nekem szurkol a döntőben

- mesélte az olimpikon, milyen mentális hadviselést folytat a versenyek előtt.

Amikor Sebestyén Balázs megkérdezte tőle, válaszolt-e valamit a lány, azt válaszolta:

Láttam az arcán, hogy elgondolkodik, de nekem ez elég.

Aztán újabb sztorit mondott el, aminek a lényege szintén az volt, hogyan okozott kellemetlen perceket ellenfelének, mielőtt beugrottak volna a medencébe: 

Emlékeztetek egy versenyzőt arra egy adott helyen, időpontban versenyen, amikor őt kizárták. Mintha nem emlékeznék rá, hogy mi is volt... Tök jó verseny volt, az neked mi volt? Jaj, nem emlékeztem!

- mesélte Hosszú Katinka, hogyan játssza az értetlent, miközben pontosan tudja, hogy a sporttársának mennyire rosszul sikerült a kérdéses verseny.