A történet egy halloweeni fotó megosztásával kezdődött, az énekesnő egy 2016-os partin egy barátjával Hillary és Bill Clintonnak öltözött. A szett nagy siker volt, Perry meg is osztotta közösségi oldalain. A baj ezzel kezdődött, ugyanis nem volt joga a képet használni, így most minimum 150 ezer dollárt (40 millió forint) legombolnak róla. Ráadásul egy teljesen más ügyben Perrynek saját nevét is meg kell védenie, ugyanis beperelte egy azonos nevű, ausztrál tervezőnő.

Erről a képről van szó:

 A fotót egyébként a Backgrid fotóügynökség készítette, a cég szerint Perry nem vette meg tőlük a képet. A lényeg tulajdonképpen ennyi. A cég igénye jogos, így a popsztár 150 ezer dollárt fog rövidesen kicsengetni. Persze felmerül a kérdés, hogy miért csak most jutottak el idáig? Egyszerű:

a sztár és a cég ügyvédei között eddig ment az egyezkedés, ami odáig fajult, hogy most jogi útra terelték a dolgot.

Mindeközben a neve miatt is bíróságra mehet az énekesnő. A dolog 2009-ben kezdődött, amikor a popsztár ügyvédei megpróbálták névváltoztatásra bírni az egyre népszerűbb tervezőt. Az ausztrál Perry akkor akadt ki, mikor az énekesnő a divat világában is tevékenykedni kezdet.