Ez a cikk két posztsorozat kereszteződése. Egyrészt a heti trendet kb. 10 éve minden vasárnap megjelentetjük, és minden héten szavazni lehet a hét legjobban öltözöttjére. 2013 óta évvégi döntőt szoktunk rendezni karácsony-újév táján az azévi heti győztesek között, mindig hazai, női hírességekre koncentrálva, így kiderül, hogy olvasóink szavazatai alapján ki az adott év abszolút győztese.

Másrészt most, hogy a '10-es évek végéhez közeledünk, minden hétvégén nosztalgiázunk egy kicsit. Először sorra vettük az évtized első 5 évét 2010-től 2014-ig, majd két tematikus kvíz következett, de mielőtt továbbvinnénk a kronológiát 2015-tel, ezen a héten következzen egy visszatekintő heti trend a '10-es évek egyes éveinek győzteseivel!

A heti trendben mindig hat közül lehet választani, és ebben az évtizedben pont hatszor választották meg olvasóink, hogy ki volt az adott év legjobbja. Szóval akkor most a hat döntő győztese szerepeljen egy évtizedes szuperdöntőben, válasszuk meg a '10-es évek legjobbját! Akiket alább láthat, már megnyertek két szavazást: egyszer a hét legjobban öltözöttjének, egyszer pedig az év legjobbjának választották őket olvasóink, a győztes mindig többezer szavazat alapján kapta meg ezt a címet. Kíváncsian várjuk, mi lesz ennek a szuperdöntőnek a végeredménye!

2013 – Palvin Barbara

Bár a heti trend cikksorozat ekkor már vagy négy éve futott, 2013 karácsonyán jutott először eszünkbe, hogy év végén döntőt rendezzünk. Ekkor még nem csak hazai hírességeket válogattunk be a döntőbe, így az ekkor frissen befutott Palvin Baraba olyan sztárokat győzött le, mint Scarlett Johansson vagy Jennifer Lawrence. De annyira el voltak ájulva olvasóink a magyar modell halványrózsaszín estélyijétől és oldalra fésült hajzuhatagától (meg nyilván úgy általában attól, hogy ott pózolt egy magyar celeb a Golden Globe-kiosztó vörösszőnyegén), hogy Palvin Barbarát hozták ki 2013 legcsinosabb nőjének.

2014 – Görög Zita

A 2014-es évben a legtöbb olvasónk Görög Zita mellett tette le a voksát, aki azév novemberében a Marie Claire Fashion Daysen a kifutón mutatta be ezt a szexi, átlátszó-pálmafás, csupafekete szettet, amiből elegánsan kikacsint a halványrózsaszín szájfény. Hozzá kell tenni persze, hogy mivel ez egy divatbemutató, az összeállítás nem (csak) Görög Zita ízlését dicséri, a ruha Sármán Nóra kreációja.

2015 – Osvárt Andrea

A 2015-ös év Osvárt Andreáé lett, aki többek között Sarka Katát és Ónodi Eszter előzte meg a karácsonykor rendezett éves döntőben. A győzelme azt jelenti, hogy olvasóink nagyon tudják értékelni az ilyen egyszerű, de nagyszerű öltözékeket, mint ez a kis, fekete ruha – persze feltehetőleg főleg akkor, ha egy olyan vonzó-csinos személyen láthatók, mint Osvárt Andrea. A képösszeállításba érdemes belelapozni, mert csak ott lehet mindenkit rendesen megnézni, ezen a fenti fotón például az kevésbé érvényesül, milyen ravasz módon van összehangolva Osvárt ruháján a dekoltázs felül és a felsliccelés alul. A képek, amint az a fotóról is látszik, a 2015-ös Glamour-gálán készültek.

2016 – Bálizs Anett

A rákövetkező év újabb bizonyítékot hozott arra, hogy olvasóink szívéhez az egyszerű, csinos, nem túlspilázott szetteken keresztül vezet az út. Ezúttal nem egy fekete ruha lett azonban a győztes, hiszen Bálizs Anett, a Jóban-rosszban színésznője vörösben vívta ki magának a közönség figyelmét és elismerését először a 2016-os Playboy-gálán, majd az év végi döntőben is.

2017 – Ónodi Eszter

És akkor jött Ónodi Eszter 2017-ben és borult minden, ami addig biztosnak tűnt, mert ez a szett az előző két évben győzedelmes minimalizmusnak pont az ellentéte. A színésznő öltözéke a tévés újságírók azévi díjkiosztóján sokszínű volt, és meglepő színkombinációkkal, váratlan fazonokkal, extravagáns kiegészítőkkel (vagyis nyaklánccal) operált. Plusz az egészhez hozzájött még Farrah Fawcett frufruja, csak vörösben, méghozzá egy olyan vörösben, ami elképesztően jó kontrasztot adott a szoknya zöldjével (amit mellesleg a blézer is diszkréten megismétel itt-ott). És ez még nem minden, mert...

2018 – Ónodi Eszter

Ön szerint melyik év győztese az évtized legjobbja?

Idén januárban a legutóbbi ilyen éves összeállítást megintcsak Ónodi Eszter nyerte, februárban kérdeztem is őt erről a Story-gálán, amire ő csomó érdekeset mondott a hazai vörösszőnyeges eseményekről. Mindenesetre olvasóink szerint Ónodi Eszter legjobb 2018-as pillanata az volt, amikor az Aranyélet záró évadjának premierjén egy látványos dekoltázzsal feldobott, fekete estélyit viselt, amit egy szintén látványos, deréktájt viselt aranydísz egészített ki.

Aki valamilyen rejtélyes oknál fogva rendszeresen olvas heti trendeket, annak valószínűleg rémlik, hogy bár próbálok pártatlan maradni a cikkek szerzőjeként, általában unalmasnak tartom a csupafekete összeállításokat, és folyton panaszkodom, hogy a kelleténél (és/vagy a külföldi átlagnál) sokkal több van belőlük Magyarországon.

A fenti hat győztesből három csupafekete szettet visel, és bár kicsit uncsi, hogy nálunk az elegancia szinte mindig a feketét jelenti, nem lehet azt mondani, hogy Ónodi Eszter ne találta volna meg ezzel a szettel az arany középutat a dögös-szexi, a művésznős-dívás és az elegáns-ünnepélyes öltözködés között.

Az évtizednek persze még nincs teljesen vége, ezért a 2019-es év legjobbja nem fért bele ebbe az összeállításba, de ezzel most ne foglalkozzunk, döntsünk azonnal! Ön szerint ki a '10-es évek vörösszőnyegeinek királynője? Ha szavazott, nyomban látni fogja az eredményt, azaz az ön szavazatával együtt kialakult sorrendet. Lássuk!