Pirner Alma Szulák Andrea Nyugi! Köztünk marad c. műsorának vendége volt, melyben egy balsikerű olaszországi munkájáról mesélt, amikor még 18 éves korában két útlevéllel indult útnak, mert félt, hogy az olaszoktól nem sok jóra számíthat. Igaza is lett. 

Pirner Alma és barátnői egy olasz klubba jelentkeztek állásra, ahol táncolniuk kellett volna. A híresség már indulása előtt hallott olaszországi rémtörténeteket, melyek szerint az olasz munkáltatók gyakran elveszik a külföldiek útlevelét. A táncvilágbajnok ravasz módon 2 útlevéllel indult útnak (egy lejárttal és egy érvényessel), és nem is hiába tette, mivel az egyiket elkérte tőle a munkaadója, és nem is adta neki vissza. 

A baj azonban nem is ez volt, hanem az, hogy:

Két napot dolgoztunk ott, hogy étlen-szomjan voltunk, nem volt fűtés, beraktak minket, 15 lányt egy apartmanba, akkor hívtam az egyik barátomat, hogy itt nagyon nagy gáz lesz, mert így bánnak velünk, én így igazából nem szeretnék tovább maradni

- mesélte Pirmer Anna, aki az éj leple alatt mászott ki az ablakon, beült a barátja autójába is titokban hazautazott Magyarországra.