Csúcstalálkozót hívott össze a brit uralkodó, a téli rezidencián igyekeznek feloldani a Harry hercegék bejelentéséből kialakult káoszt. II. Erzsébet, brit sajtóértesülések szerint azért hívta Sandringham kastélyába a királyi családot, hogy kitalálják, miként viszonyuljanak Harryékhez a továbbiakban, illetve milyen teendőket von maga után egy ilyen változás a királyi család és Harryék életében. Közben arról is beszélnek, hogy Meghan Markle vissza akar térni a filmezéshez, sőt  Harry herceg már be is protezsálta a Disney egyik új filmjébe. 

A legújabb híresztelések szerint Harry herceg és Meghan hercegnő nem bíz semmit a véletlenre, mindent kiteregethetnek egy televíziós interjúban, ha a királyi család nem támogatja őket a hétfői találkozón

– írta meg a Daily Mail.

Ha az uralkodói ház és a királypárti britek nem is, a világsajtó hálás Harry hercegnek és Meghan Marklenek, hogy a januári állóvizet jakuzzivá változtatták.

A bejelentés óta ott tart a dolog, hogy a királynő zaklatottabb, mint valaha, ugyanis őt sem tájékoztatta előzetesen az ifjú pár a kiválási tervéről, ráadásul azért is érinti érzékenyen Erzsébetet a hír, mivel Harry a kedvenc unokája. A brit lapok szerint  a sandringhami találkozón az udvari elit azzal kívánja marasztalni a herceget, hogy könnyedén "adócsapdába" kerülhetnek, ha egyik pillanatról a másikra Kanadába költöznek - írta meg többek között a Bors, a Life.hu és jó néhány brit napilap. 

Az udvari illetékesek állítólag átadnak egy dokumentumot Harrynek, amit a brit adó- és vámhivatal állított össze, ebből kiderül, hogy komoly kanadai adóterhek hárulhatnak arra a jövedelemre, amit a házaspár a királyi család tagjaként kap. A forrásból jelenleg állítólag évi 2,3 millió font (több mint 900 millió forint) jövedelmük származik. Számos egyéb kérdés mellett felmerülhet még Harry biztonsága, amit jelenleg a Scotland Yard lát el, illetve hogy miként befolyásolja a trónöröklési sorrendet Harry távozása.

Mindezek ellenére úgy tűnik, Markle-ék nem aggódnak a jövőn, és hosszú ideje tervezik önállósodásukat, olyannyira, hogy a Daily Mail információi szerint Harry herceg nemrégiben már talált is munkát feleségének, méghozzá a Disney filmstúdiónál.  Neki pedig a Burger King ajánlott fel viccből egy állást, mondván, itt az ideje, hogy ha már egyszer évek óta hercegként él, végre királyként ehessen a Burger Kingnél. 

Harry hercegék felvették a kesztyűt, ha nem támogatják őket a mai tárgyaláson, akár ki is tálalhatnak a királyi család ügyeiről. A Mirror szerint Meghan Markle és Harry herceg rasszizmussal és szexizmussal vádolhatja meg a királyi palotát. A Daily Mail úgy tudja Markle és PR-asszisztense már számos amerikai televíziós csatornával,többek között Oprah Winfrey-vel is felvette a kapcsolatot.

Frissítés:

Harry hercegék közlemény adtak ki - írta meg a Daily Mail. Nem nevezték meg pontosan, melyik hírre reagálnak, de valószínűleg azt a cikket szerették volna cáfolni, melyben arról írtak, hogy Vilmos herceg fúrta ki a királyi családból Harryt és feleségét.

Egy mai újságcikkben hamis állítások és spekulációk láttak napvilágot a sussexi és a cambridge-i herceg kapcsolatát illetően, hiába állították korábban egyértelműen az ellenkezőjét.(..) Mint olyan emberek, akik nagyon komolyan veszik a mentális egészséget érintő kérdéseket, ez a felbujtó hangnem nagyon sértő, és ártalmas lehet a királyi családra nézve

- mondta el a szóvivő.