Hiába ragaszkodnak az egyszerű kanadai élethez, a lesifotósok nem hagynak nyugtot nekik, ezért egy ilyen esetekre szakosodott ügyvédi irodához fordultak.

Alig, hogy Harryék beköltöztek British Columbia-i otthonukba , máris tele a sajtó a kis Archival sétálgató Markle képeivel.

Az elsősorban a személyi hírnév és a magánélet védelméhez fűződő jogi esetekre szakosodott londoni ügyvédi iroda, a Schillings kiadott egy közleményt a hercegi házaspár nevében. A közleményben azt írták, hogy az elmúlt napok fotóit a bokrokban bujkáló fotósok készítették Meghanról és kisfiáról. A cég szerint a fotósok a pár kanadai otthonának ablakán is megpróbáltak befényképezni, és folyamatosan a ház környékén vannak. A Shillings arra intette a brit sajtó- és médiaorgánumokat, hogy ezeket a fotókat ne tegyék közzé, mivel a képek elkészítéséhez a házaspár nem járult hozzá. Az ügyvédi iroda szerint Harry és Meghan a fotósok tevékenységét zaklatásnak tekinti, és ha kell jogi lépéseket tesznek az ügyben.

Harry herceg egyébként köztudottan utálja a sajtó, szerinte édesanyja tragikus halálához is a médiaőrület vezetett, és nem szeretné, ha feleségével hasonló dolog történne.