Január végén Kobe Bryant és 13 éves lánya, Gianna egy repülőgép-balesetben életüket vesztették. Azóta például az is kiderült a tragédiával kapcsolatban, hogy a sportoló felesége, Vanessa azért nem utazott férje mellett, mert volt közöttük egy erre vonatkozó egyezség.

Vanessa Laine Bryant kétségkívül élete legnehezebb időszakát éli át: közel 20 évig voltak házasok, az özvegy 17 éves kora óta szerette a kosárlabdázót és most egyik gyermekükkel együtt elveszítette.  Az özvegy a napokban az Instagramon írt érzéseiről.

Vonakodtam szavakba önteni az érzéseimet. Az elmém nem hajlandó elfogadni, hogy Kobe és Gigi is elmentek. Mindkettőt nem tudom feldolgozni egyszerre. Mintha próbálnám feldolgozni, hogy Kobe elment, de közben a testem nem bírja elfogadni, hogy Gigim soha többé nem jön vissza hozzám. Annyira igazságtalan. Miért kelhetek fel reggel, ha a kicsi lányomnak már nem lehet?! Annyira dühös vagyok. Olyan sok mindent kellett volna még megélnie. De aztán arra jutok, hogy erősnek kell lennem, és támogatni a három lányomat. Dühös vagyok, amiért nem lehetek Kobe-val és Gigivel, de hálás vagyok, amiért itt lehetek Nataliával, Biankával és Caprival. Tudom, hogy ezt az érzés normális. A gyászmunka része. Csak szerettem volna megosztani, hátha valaki olyan is olvassa, akinek hasonló veszteséggel kellett szembenéznie. Istenem, bárcsak itt lennének, és véget érne ez a rémálom. Imádkozom e borzalmas tragédia minden áldozatáért. Kérlek, továbbra is imádkozzatok mindenkiért.