Több, mint egy éve jelent meg a Neverland elhagyása című kétrészes film, amelyben két férfi részletesen mesélt arról, hogyan molesztálta őket Michael Jackson, amikor még kiskorúak voltak. A mozi persze hatalmas port kavart. Egyes hírességek és márkák el is pártoltak a popkirálytól, de akadtak nagy számmal olyanok is, akik aljas rágalomnak tartották Robson és Safechuck szavait. Macaulay Culkin anno kiállt Jackson mellett a 2005-ös tárgyalásán, ezt pedig most, egy évvel a film megjelenése után ismét megtette.

Culkin az elmúlt 10 évben meglehetősen lecsúszott életet élt, nemrégiben azonban visszatalált önmagához, és mára ismét sikeres színészként tevékenykedik. A minap az Esquire magazinnak adott interjút, amelyben kitért arra, hogy elképzelhetetlennek tartja, hogy Jackson bárkit is molesztált volna.

Az igazsággal kezdeném: Michael sosem csinált semmit velem. Nem is láttam őt ilyen dolgokat művelni. Mostanra semmi okom nem lenne elhallgatni ezeket, hiszen már amúgy sincs közöttünk. Ha lenne miről beszélnem, megtenném. De nem, sosem láttam semmit, ő sosem csinált velem semmit

– állítja a színész.

Ami a Jacksont vádoló Robsont és Safechuckot illeti, egyikük nem mellesleg szintén kiállt Jacko mellett a 2005-ös tárgyaláson, majd évekkel később döntött úgy, hogy elmondja a saját igazát. Ezzel szemben Culkin akkor is, és most is váltig állítja, hogy Michael Jackson sosem ért hozzá egy ujjal sem.