Az elmúlt napok és hetek tanúsága szerint nagyon nem mindegy, hogy egy ismert ember mit mond, hogy nyilvánul meg a világ előtt, mivel nekik sokkal nagyobb a felelősségük ismeretségük révén. Korábban Schobert Norbi, elsőre talán meggondolatlan nyilatkozatából alakult ki komoly nyilatkozat és kommentháború, a napokban pedig Bódi Sylvi posztján háborodott fel az ország. Elszólások, negatív megnyilatkozások terén, valamint az össztársadalmilag helytelennek gondolt viselkedésben a világhírű sztárok sem maradnak el a magyar celebektől. Mel Gibson például egy időben „külön ügyelt rá", hogy negatív megszólalásai, vagy erőszakos viselkedése kerüljön inkább a címlapokra, mint filmes sikerei. De a korábban tárgyalt Megan Fox karrier-mélyrepülése is a színésznő arrogáns viselkedésének volt köszönhető.

Összeszedtünk néhány világsztárt, akik viselkedésükkel elérték, hogy a közönség és a szakma is megfeletkezzen róluk, aztán lassan, kisebb-nagyobb sikerrel mégis visszatértek, vagy nem.

Mel Gibson

Gibson a sztárság minden stációját megjárta már, és itt most nem szeretnénk a Passióra vonatkozó szóviccekre karaktert pazarolni.1985-ben a People magazin őt választotta először „a világ legszexibb pasijának”.  Évtizedekig Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb és legjobban kereső férfiszínésze volt, mivel filmenkénti húszmillió dolláros gázsija mellé még részesedést is kapott a nyereségből, ráadásul alapított egy jól menő produkciós céget is, ami ugyancsak komoly bevételeket hozott neki. Aztán valami eltört, megküzdött az alkoholizmusával, 26 évig működő házassága összeomlott, majd ittasan balesetet okozott, sőt gyakorlatilag mindenkit megsértett, a feministákon, a melegeken keresztül a zsidó származású emberekig. Később aztán összejött fiatal barátnőjével Oxana Grigorjevával, akit többször bántalmazott. Az esetről felvételek készültek, amik felkerültek a RadarOnline oldalára. 2015-ben egy paparazzi perelte be, de kiderült, hogy valójában nem bántalmazta őt a színész. Sokáig küzdött, vezekelt, majd a Fegyvertelen katona sikerével, úgy tűnik, visszafogadta Hollywood a „tékozló fiút”.

Katherine Heigl és Megan Fox

Ugyan már korábbi cikkeinkben érintőlegesen beszéltünk mindkét színésznő karrierjéről, azonban mellőzöttségük feltételezett alapjára nem tértünk ki. Heigl több interjúban is leszólta két legnagyobb sikerét, kritizálta a Felkoppintva című filmet, illetve a Grace klinika című sorozatot butácska limonádénak titulálta, nem csoda hát, ha a rendezők a későbbiekben már nem rajongtak érte különösebben. Persze ez csak feltételezés, mint ahogy az is, hogy Foxot azóta nem keresik nagyobb produkciókhoz, mióta Michael Bayt, a Transformer filmek rendezőjét Hitlerhez hasonlította egyik nyilatkozatában.  Mindkét színésznő dolgozik különböző projektekben, azonban az kétségtelen, hogy korábbi népszerűségükhöz képest manapság a fasorban sincsenek. 

Olsen ikrek

Az Olsen ikrek egy idő után módszeresen dolgoztak azért, hogy rajongóik és a producerek is elforduljanak tőlük. A „cuki kislányok” imázs rövid időn belül szertefoszlott, és csak a rosszul sikerült plasztikai beavatkozások és a drogügyek maradtak a felszínen.  Furcsa megítélésüket Heath Ledger halála csak fokozta, Mary-Kate az elhunyt színész barátnője volt, azonban nem volt túl készséges a nyomozókkal Ledger halálával kapcsolatban. Közben mindként Olsen negatívan nyilatkozott a tévézésről, így lassan, de biztosan eltávolodtak filmes karrierjükről. Végül a divatiparban találtak magukra,  2012-ben és 2015-ben is az év női divattervezői lettek saját márkájukkal, a The Row-val.

Kevin Spacey

Spaceyt a #metoo sodorta magával, elképesztő mennyiségű vád került elő a színésszel szemben. A zaklatási ügyeknek köszönhetően két pillanata alatt került a süllyesztőbe, népszerű sorozatából, a Kártyavárból gyorsan kipenderítették és minden produkcióból eltávolították. Megítélése egyébként is a béka feneke alá került, mikor a színész kiadott egy nyilatkozatot, melyben mintegy védekezésül közölte, hogy homoszexuális. A média és maradék rajongója ekkor fordult el tőle. Azóta leginkább bírósági tárgyalásai kerülnek a címlapokra, vagy bizarr videója, melyben felfoghatatlan módon reagált az őt ért vádakra. Az IMDb szerint aYoutube-ra feltöltött kisfilm volt az utolsó filmes "projektje" az elmúlt időszakban.

( forrás: Vanity fair, IGN, People,Times)