Ahogy eddig mindig, tavaly is hatalmas rajongás övezte az X-Faktort, és persze a versenyzőit is. A műsort a 16 éves Ruszó Tibor nyerte, a dobogón pedig Vanek Andor és Zdroba Patrik követte az ifjú énekest. Ugyan a fődíjat nem ők nyerték el, sokat változott az életük a műsor óta, ahogy a többieknek is - szúrta ki a Blikk.

Az RTL stábja ellátogatott a versenyzőkhöz, akik betekintést engedtek abba, hogyan élnek most, hogy a műsornak vége. Ugyan nem mindegyikük folytatta az éneklést, abban egyetértenek, hogy az X-Faktor sok mindent tanított nekik.

Dárdai Blanka úgy döntött, szeretne a tévézés mellett maradni, így média-szakra jelentkezett az egyetemen. Szeretne televíziós szakember lenni, addig pedig vlogcsatornát indít, ugyanis követői körében nagy az érdeklődés az ilyesfajta tartalmak iránt. A lány azonban azt is elmondta, hogy nehezen viselte a kiesés időszakát.

Nekem a műsor után kellett egy kis idő, mire észbe kaptam, hogy ez egy rövid szerelem volt igazából, és egy kicsit csöndben van ilyenkor az ember szerintem, amikor véget ér egy ilyen nagy pont az életében, mert fel kell dolgozni

– árulta el Dárdai Blanka.

Vanek Andor sem hanyagolta el az iskolát a hírnév miatt. Osztályozóvizsgákat tett, majd visszatért a suliba, emellett azonban az énekesi karrierjét is igyekszik egyengetni. Többször is mesélt továbbá a lovak iránti rajongásáról, amit továbbra sem tervez feladni, és tervei között szerepel, hogy lovas egyetemre menjen, valamint az is, hogy rövid időre külföldre költözzön.

Zdroba Patrik is kitart az éneklés mellett, ám egyelőre kénytelen volt visszatérni korábbi munkájához, ahogyan Bagdi Enikő is. Emellett azonban folyamatosan fellépésekre jár, a múltkor az Abba Tribute show sztárvendége volt, rajongóitól pedig megkapta álommikrofonját, amelyet példaképe, Celine Dion is használ.

Anti bácsi szintén hódol a zenélésből fakadó szenvedélyének. Azóta is jár fellépésekre, azonban ezekért sosem fogad el pénzt. Jelenleg az a legnagyobb vágya, hogy unokája szülessen, amíg pedig ilyen jó egészségügyi állapotnak örvend, igyekszik a legtöbb helyre eljutni, ahová csak lehetősége nyílik.