Kate Middleton 32 éves öccséről, James Middletonról csak elvétve írtunk, mivel csendes és visszafogott életet él, szeretett kutyái társaságában. Legutóbbi Insta-posztjában (melyben szintén egy kutya társaságában látható) nővérét támogatja, pontosabban Kate Middleton egyik kampányát, melynek alanyai az 5 évnél fiatalabb kisgyerekek. 

Ez a poszt nem a kutyákról szól, hanem egy óriási támogatás csodálatos nővérem "Korai évek" kezdeményezésének

- írja közösségi oldalán a hercegné fivére. 

A James Middleton által említett projekt lényege, hogy megtudják, milyen körülmények között nőnek fel az Angliában élő 5 évnél fiatalabb állampolgárok, szüleiknek, nagyszüleiknek mi okozza a legnagyobb nehézséget, miben van szükségük támogatásra. Emiatt a kampány miatt járt a minap Kate Middleton egy vidéki farmon is, ahol egészen közelről megismerkedett az ottani állatokkal. 

James Middleton igazi kutyaőrült hírében áll, több négylábúja is van, név szerint: Ella, Inca, Luna, Zulu és Mabel, és egy Pets As Therapy nevű jótékonysági szervezetnél is önkénteskedik, aminek az a célja, hogy a házi kedvencek segítségével segítsék át a gazdikat életük nehezebb időszakán. A hercegné öccsének is volt ilyen periódusa, ugyanis tavaly év elején beszélt arról, hogy depresszióval küzdött, aminek átvészelésében (nem hiszi el) többek között kutyái segítettek neki. Gyereke nincs, csak egy francia menyasszonya, akit tavaly októberben jegyzett el. Itt is egy közös kép róluk, amiről nem maradhattak le a kutyák sem. (Mondtuk, hogy kutyamániás a pasi.)