GettyImages-85158978

Duffyt, a Mercy című szám énekesnőjét megerőszakolták, bedrogozták és fogva tartották

2020.02.26. 08:19

Duffy egy most 35 éves, walesi énekesnő, akit a legtöbben a Mercy című dalról ismernek, ami 2008-ban aratott hatalmas sikert, Duffyt 2009-ben Grammyvel is kitüntették. Ezek után az énekesnő második albuma szerényebb sikert aratott, majd Duffy 2011-ben szinte teljesen eltűnt, azóta összesen kettő száma jelent csak meg 2015-ben. A hallgatást néhány órával ezelőtt az alábbi Instagram-poszt törte meg, ami igencsak sokkolta a rajongókat, és azonnal az újságok címlapjára került mindenhol.

Frissítés, 2020. 04. 06.: az énekesnő törölte a közzétett fotót és képet. Bár az oldala továbbra is él, már csak egy fotó van rajta, ami mindenkit a honlapjára irányít.

A poszthoz kapcsolt hosszú leírás legfontosabb része:

Az igazság az, és kérem, hogy higgyétek el, hogy most már jól és biztonságban vagyok, hogy megerőszakoltak és bedrogoztak és napokig fogva tartottak. Természetesen túléltem. A gyógyulás jó ideig eltartott. Nem könnyű erről beszélni. De elmondhatom, hogy az elmúlt évtizedben napok ezreit és ezreit szántam arra, hogy próbáltam újra érezni a napfényt a szívemben, és mostanra a nap tényleg ki is sütött. Felmerülhet, hogy miért nem használtam a hangom arra, hogy a fájdalmamat kifejezzem. Nem akartam megmutatni a világnak, mennyi szomorúság van a szememben. Feltettem magamnak a kérdést: hogyan énekelhetnék a szívemből, ha az össze van törve? És a szívem lassan összeforrt.

Duffy azt mondja ezen kívül, hogy egy újságíróval is beszélt a történtekről, és most már nagyon jól esett neki végre beszélni. Nemsokára többet is fog posztolni ebből az interjúból, az ellene elkövetett bűncselekményekről több részletet egyelőre nem árult el.