„Ilyen ez a popszakma” - tartja a mondás, amivel a soron következő celebek kénytelen együtt érteni. Néhányuknak elég volt egy apró botlás vagy némi túljátszás, és máris búcsút inthettek a karrierjüknek. Természetesen akadtak olyanok is, akiket saját meggondolatlanságuk taszított le a színpadról. A WatchMojo nevű külföldi Youtube-csatorna válogatásában jócskán akadnak olyanok hírességek, akiknek mi is felszisszenve emlékszünk vissza utolsó performanszára.

Janet Jackson

Michael Jackson testvére valószínűleg sokat merengett A 2004-es Super Bowl félidejében adott előadásán. És nem azért, mert akkora teljesítményt nyújtott volna, mint az idei évben Jennifer Lopez és Shakira. Jackson Justin Timberlake-kel duettezett éppen, amikor az énekes váratlanul megrántotta a ruháját, és az énekesnő egyik melle kikacsintott a nézőkre. Ugyan nem ő hibázott ekkor, mégis tőle fordult el az egész popszakma. Talán azért, mert kissé direktnek tűnt a manőver, tekintve, hogy Jackson mellbimbóján csillag alakú tapasz volt. Hosszú éveknek kellett eltelnie, hogy újra érvényesülni tudjon, ugyanis a számait rendre tiltólistára tették a rádiók.

Fergie

Az énekesnő az NBA All-Star meccsen nyújtott előadásával tette be talán végleg a kiskaput saját karrierjét illetően. Fergie ekkor már több, mint 10 éve nem tudott olyan dallal előrukkolni, ami előkelő helyet foglalt volna ez a zenei toplistákon, mégis övé volt a megtiszteltetés, hogy elénekelhette az amerikai himnuszt. Ez a performansz azonban inkább volt vicces, mintsem egy kiugrási lehetőség. Az énekesnő ő adta ugyanis elő a himnuszt, mintha egy erotikus szám klipjét vennék fel éppen. A felvétel természetesen körbejárta a netet, Fergie pedig nevetség tárgyává vált, és nem meglepő módon nem sikerült visszatérnie.

Natalia Kills és Willy Moon

A házaspár a 2015-ös új zélandi X-Faktor zsűrijében tette parkolópályára a karrierjét. A Wonderland énekesnője megengedhetetlen stílusban beszélt egy versenyzővel, amire a férje is rákontrázott. Natalia Kills azt vágta a versenyző fejéhez, hogy undorítónak és visszataszítónak tartja, mennyire utánozza a mellette ülő férjét, aki ezzel szemben a Texasi láncfűrészes mészárlás című filmből ismert bőrpofához hasonlította a rémült srácot. A csatorna természetesen eltávolította a duót, akiknek a modortalanságát a közvélemény azóta sem felejtette el. Natalia Kills klipjei alatt a mai napig felbukkannak kommentek, amik az X-Faktoros megszólalásaira utalnak.

Sinéad O'Connor

Az énekesnő 1992 októberében tett olyasmit, amit a közvélemény és a szakma sem nézett jó szemmel. O'Connor a Saturday Night Live élő adásában énekelt, ahol a performansza közben váratlanul széttépte II. János Pál pápa fotóját, méghozzá a katolikus egyház gyermekmolesztálás elleni tüntetésének jegyében. Az énekesnő természetesen azonnal közellenséggé vált a tévénézők szemében, és a zeneipar is kivetette magából. Ennek ellenére a mai napig is próbálkozik dalszerzéssel, több-kevesebb sikerrel.

Ashlee Simpson

Jessica Simpson húgának karrierje szintén a Saturday Night Live-ban tört derékba. Az énekesnő valamiért valódi dalolás helyett a playback-et választotta a műsorban, amire természetesen mindig is volt és lesz is példa a zeneiparban, hiszen az énekesek nem lehetnek mindig kirobbanó formában. Az igazi gond az volt, hogy Simpson megfeledkezett a zenék sorrendjéről, és rossz számra kezdett el tátogni. Ahelyett azonban, hogy vicces oldaláról fogta volna meg a bakit, kínosan letáncolt a színpadról, és a saját zenekarát hibáztatta a ballépésért, ami nem csak a bandatagokból váltott ki ellenszenvet.