A sajtó hosszú ideig volt hangos Diana hercegnő történetétől, és a mai napig is gyakran felröppen róla egy-két információ. Ez most is így történt, ugyanis a Mirrorhoz került egy hangfelvétel, amelyen a hercegnő arról az estéről beszél, amikor szembesítette férje szeretőjét azzal, hogy tisztában van a viszonyukkal.

A szóban forgó hangfelvétel 1991-ből származik, és maga Diana hercegnő mesél benne az estéről, amikor odalépett Kamillához, hogy elmondja, tud róla és Károly hercegről.

Az eset 1989-ben történt, Kamilla testvérének születésnapján. A partin senki se számított a hercegnő felbukkanására, még férje, Károly herceg is próbálta lebeszélni arról, hogy eljöjjön. Diana azonban tudta, mire vállalkozik. Amikor megérkezett is sokan próbálták megállítani, ám a hercegnő hajthatatlan volt.

Férjét és szeretőjét egy harmadik férfi társaságában találta meg. Odalépett hozzájuk, és jelezte, hogy szeretne pár szót váltani Kamillával. A hercegnő elmondása szerint a két férfi úgy menekült el a helyszínről, mint két fejét vesztett csirke.

A hercegnő hellyel kínálta a szeretőt, majd kerek perek közölte vele, hogy tudja, mi folyik közte és a férje között. Kamilla először azt felelte, fogalma sincs, miről beszél. Ezután megkérdezte Diana hercegnőt, hogy mit akar még, hiszen mindene megvan amire valaha vágyott, minden férfi őt akarja, és van két gyönyörű gyermeke is. A hercegnő azt válaszolta, a férjét.

1992-ben biztossá vált, hogy kettejük kapcsolatát nem lehet megmenteni. Ennek ellenére csupán 1996-ban váltak egy egymástól hivatalosan, Károly herceg pedig 2005-ben feleségül vette a szeretőjét, aki azóta is mellette van.