Március 6-án debütál a mozikban Ben Affleck legújabb filmje, a The Way Back, ami nagyrészt Jennifer Garnernek köszönheti, hogy egyáltalán elkészült. 2018-ban, a forgatáskor ugyanis annyira részegen ment Ben Affleck a forgatásra, hogy leesett egy kocsiról és rehabra kellett mennie, írja a People

A film rendezője, Gavin O’Connor egy pennsylvaniai egyetemi lapnak nyilatkozott arról, hogy Ben Afflecknek komoly alkoholproblémái voltak a forgatás idején, ezért rehabra kellett mennie, és a filmkészítők közül sokan kételkedtek benne, hogy egyáltalán folytatni tudják-e majd a munkát. Ám ekkor jött a csodálatos Jennifer Garner, aki meggyőzte a rendezőt, hogy adjon még egy esélyt a férjének, aki szerinte simán össze tudja szedni magát. A színész egy hetet töltött a rehabon, majd a távozását következő napon már munkába is állt. 

A sors fintora, hogy a filmben egy exkosarast alakít, aki egykori iskolája kosárcsapatának edzője lesz, és akinek nem mellesleg szintén alkoholproblémái voltak. A sors kettes számú fintora pedig az, hogy bár Jennifer Garner hősiesen kiállt férje mellett, még abban az évben, 2018-ban elváltak.  

Ben Affleck azért is kaparta össze magát, és dolgozott a filmen becsülettel, mert úgy érezte, több közös pontja is van a filmbéli karakterével, magáról a filmről pedig azt tartotta, hogy inspiráló, sokaknak pedig talán erőt is fog adni, hogy higgyenek a jövőjükben és az újrakezdésben.