A napokban a Vígszínház társulatának tagjai komoly vádakat fogalmaztak meg a színház igazgatójával, Eszenyi Enikővel szemben. A korábbi dolgozók, például Fenyvesi Lili a 24.hu-nak arról beszélt, hogy a főigazgató körüli légkör toxikus, ő maga pánikrohamoktól szenvedett, míg a színházban dolgozott.

Színház Online most lehozott egy közleményt, amit tizenöt, korábban a Vígszínházban dolgozó színész írt alá.

Alulírottak személyes tapasztalataink alapján kijelentjük, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikációja hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal. Azért hozzuk nyilvánosságra ezt a levelet, mert a Vígszínházban nem állt rendelkezésünkre olyan intézményi fórum, ahol a személyes tapasztalatainkat, panaszainkat kivizsgálták volna. Kiállunk az intézményben szerzett tapasztalataikról nyilatkozó Néder Panni színházrendező és Fenyvesi Lili filmrendező-rendezőasszisztens mellett. Fontosnak tartjuk a prevenciót, és szolidaritást vállalunk minden jelenleg is ott dolgozó kollégával, aki a hatalommal való visszaélés áldozata.

Az aláírók pedig:

Bata Éva, Harkányi Endre, Herczeg Adrienn, Hevér Gábor, Járó Zsuzsa, Kerekes József, Kovács Patrícia, Lengyel Tamás, Mészáros Máté, Molnár Áron, Péter Kata, Réti Adrienn, Stohl András, Telekes Péter, Tornyi Ildikó.

Frissítés: nyilatkozatukhoz azóta több egykori kollégájuk csatlakozott, a listát a szinhaz.online-on találják.