Elöljáróban azt kell tudni, hogy Sebestyén Balázs néhány hete megosztott egy koronavírusos mémet, amelyben az egészségügyben dolgozókon viccelődött. A műsorvezető még aznap törölte a fotót, mégis sok bulvárlap vette elő a napokban, és kapcsolta össze azzal, hogy az egészségügyi személyzet igenis képes helytállni. Sebestyén élő videóban reagált a vádakra.

A műsorvezető elmondta, hogy eszében sincs nevetni a kórházi dolgozókon, hiszen édesanyjának is ez a hivatása. Hozzátette azt is, hogy amikor a szóban forgó mémet megosztotta, még közel sem volt ekkora pánikhangulat, és amúgy is szinte rögtön törölte a képet.

Sebestyén Balázs emellett arról is beszélt, hogy véleménye szerint nem helyes, hogy az országban kiskapukat keresnek, és például megtartják a mozis vetítéseket, csupán 99-es létszámkorláttal. A műsorvezető arra buzdítja a követőit, hogy egyénileg tegyenek azért, hogy a szükségállapot elüljön, mégpedig azáltal, hogy csökkentik az életterüket, és elhagynak bizonyos dolgokat az életükből, hogy a rend helyreállhasson.

Eszünkbe kell jusson, hogyha nem magamról van szó, akkor segítem úgy a közösséget, hogy a vírus terjedését lassítom. Kvázi más embernek segítek úgy, hogy nem is biztos, hogy elkapom, vagy nem is biztos, hogy fertőző vagyok. (...) Ha globális játékot játszunk, ezt kell megérteni, és az egyén szintjén működik ez a globális játék. Nekünk kell most megtenni mindent. Még akkor is, ha nem adják rendeltbe, leredukálni, csökkenteni a találkozást, szűkíteni az életteret. Lemondunk a fogyasztásról, kicsit szorosabbra húzzuk a nadrágszíjat, igen, ez azzal jár. Akkor egy vagy két hónap alatt túl vagyunk rajta. Ha nem tesszük meg, hosszú és nehéz hónapokig tartó időszak lesz. Nem kell pánikolni, csak egyén szintén gondolni a közösségre

– mondta Facebook-os bejelentkezésében Sebestyén Balázs, akivel sokan egyetértettek a komment szekció szerint.