Folytatjuk sorozatunkat, amelyben olyan hollywoodi hírességeket mutatunk be, akik hatalmas sikereik után hirtelen, és olykor saját hibájukból kerültek a süllyesztőbe. Némelyek igyekeznek visszakerülni a térképre, de néhányuk a sorozatőrületet meglovagolva sem tudta újraindítani karrierjét.  Mostani felsorolásunkban szerepel Demi Moore, aki botránykönyvével igyekezett visszakerülni a fókuszba, illetve Brendan Fraser is, aki a megnyerő kalandfilm-sztárból kopaszodó és átlagember lett. Mindannyiukat elhagyta a hollywoodi csillogás, ki így, ki úgy viselte.

Demi Moore

Demi Moore már évek óta nem kap igazán kiemelkedő szerepeket. Kisebb megjelenései azért akadnak, leginkább vígjátékokban tűnik fel, de ezekkel nem ért el különösebb sikereket, korábbi ragyogását pedig meg sem közelíti. Az utóbbi időszakban önéletrajzi könyvével került be a lapokba, amelyben többek között mesélt függőségeiről, illetve Ashton Kuchert kifejezetten rossz színben tüntette fel. 2012-ben, miután kórházba került egy buli után, rehabilitációs intézetbe vonult, hogy függőségeit és étkezési rendellenességeit kezeljék.

Az életemnek ez a szakasza nagyon nehéz volt. Nem volt karrierem, nem volt kapcsolatom…

– mondta a Times-nak erről az időszakáról.

Lindsay Lohan

Lohan 2019-ben Anderson Coopernek és Andy Cohennek mesélt a terveiről, akkor azt mondta, „szeretné visszaszerezni azt az életet, amiért olyan sokat dolgozott”. Egyelőre erre nem került sor, hacsak nem arra gondolunk, hogy mindig is egy nightclubot szeretett volna Leszbosz szigetén. Ugyancsak tavaly 2019-ben egyébként szerepelt az Among the Shadows című filmben, ami komoly előrelépés volt számára, hiszen hiszen 2013 óta nem nagyon játszott filmekben. Közben zenei karrierjét is igyekezett feltámasztani, azonban a Xanax című szám nem aratott osztatlan sikert. 

Alicia Silverstone

A '90-es évek szexikonja volt, az Aerosmith Crazy című klipjében tűnt fel, majd a Spinédzserek című filmmel vált világhírűvé – mára középszerű sorozatokra és alacsony költségvetésű vígjátékokra korlátozódik a reputációja. Összességében azonban elégedett Beverly Hills-i életével, korábban többször nyilatkozott arról, hogy a munka másodlagos lett számára, ugyanis boldog feleség és édesanya.

Brendan Fraser

Listánk egyik legnagyobb vesztese Brendan Fraser, akinek nem csak karrierje ment füstbe rövid idő alatt, hanem mentális és fizikai egészsége is. A hollywoodi szépfiú eleinte vígjátékokkal került a köztudatba, majd a Múmia hozta meg számára a világraszóló sikert. Ami a felemelkedését jelentette, az roppantotta meg később karrierjét is. Egy baleset során ugyanis komoly sérüléseket szenvedett a film forgatása közben a sorozat harmadik darabjapedig  óriási bukás lett.  

Mikor a harmadik Múmia-filmet csináltuk Kínában, konkrétan a jeges borogatás tartott össze a ruhám alatt. Minden egyes reggel órákat töltöttem azzal, hogy magamra tekerjem azt a sok fáslit, tényleg egy élő múmiát csináltam magamból. Aztán laminektómiás műtétre volt szükségem

- mondta egy korábbi GQ interjúban

Karrierje nagyjából a 2000-es évek környékén váltott lejtmenetbe, ennek egyik fő oka az volt a színész szerint, hogy szexuálisan zaklatta a Hollywood Foreign Press Association korábbi elnöke, Philip Berk. Berk tagadta a vádakat, szerinte az egész csak Fraser kitalációja volt. A színész azóta nagyon ritkán szerepel, egyszer-egyszer megpróbált sorozatokban feltűnni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. 

Jessica Alba

A napokban jelent meg több cikk is arról, hogy a színésznő is úgy döntött,  vlogolással próbálják átvészelni a koronavírus-járvány miatti otthoni karantént. Jessica Alba az új csatornáján a szépség, egészség, fitnesz és wellness témakörrel foglalkozik majd. Az utóbbi időben egyébként is sokkal több figyelmet szentel a környezettudatos kozmetikai termékeket gyártó (a botrányok ellenére jól menő) cégének. Filmes szereplései  is leginkább a sorozatokra korlátozódnak. 2019-ben pedig azzal került a hírekbe, hogy közösségi oldalait feltörték és rasszista megszólalásokkal írták tele. 

(forrás: IGN, Variety, Times, Daily Mail)