A 49 éves Claudia Schiffer az angol Elle-nek nyilatkozott 30 éves karrierjéről. Az interjúban elmondta, nem hiszi, hogy életünk végéig szépnek kellene lennünk, ahogy arról is beszámolt, milyen őrült rajongás övezte személyét pályája elején, szemlézte a Daily Mail.

Bár az ELLE UK címlapfotózásán simán letagadhatott volna 10-20 évet, a német származású modell szerint teljesen rendjén van, hogy halad az idő, ez pedig mindenkin nyomot hagy, így azt sem várja el senkitől, hogy élete végéig gyönyörűnek titulálja őt. 

Pályája csúcsáról úgy nyilatkozott, hogy őrületes volt, szinte mindenhová testőrök kísérték, hogy biztonságban legyen, úgy érezte magát, mint egy rocksztár.  

Nem tudtál úgy eljutni a kocsidig, hogy nem volt körbebástyázva az oda vezető út. Az emberek mindig megtalálták az apró lyukakat a divateseményeken, és megpróbáltak fotókat készíteni rólunk. Minden divatbemutatón biztonsági őrök vigyáztak ránk. Ha a kifutón voltam, mire visszatértem a színfalak mögé, állandóan ellopták a fehérneműimet. A melltartóim, a bugyijaim eltűntek!

A modell arról is beszélt, hogy néha hiába jó szakember egy fotós, emberileg nem viselkedtek vele jól, olyan dolgokat kértek tőle, melyek nem voltak feltétlen szükségesek. Bár szexuális ragadozókkal nem volt dolga, azt beismerte, hogy vannak olyan szakmabéliek, akik visszaélnek a hatalmukkal, és megaláznak másokat. 

Néha ezek az emberek nem nagyszerű emberek, ugyanakkor a fotóik csodálatosak. Néha kompromisszumokat kell kötnöd, így működik az élet.