Azt írja a Daily Mail a nemi erőszakért elítélt producerhez közel álló forrásra hivatkozva, hogy Harvey Weinstein felgyógyult a koronavírusból. Nagyjából két és fél hete járta be a hír a sajtót, hogy a 68 éves híresség a börtönben megfertőződött a koronavírussal. Weinstein New York államban, Buffalóban van börtönben, ahol elkülönítették még március közepén, amikor a koronavírus-tesztje pozitív lett. A friss hír róla az, hogy meggyógyult, és a karanténból is kiengedték, de a források szerint továbbra is megfigyelik a hírességet az intézmény pszichiátriai osztályán öngyilkosság veszélye miatt.

A közelebbről meg nem nevezett forrás a következőt nyilatkozta Weinsteinről a brit lapnak:

Lázas volt és köhögött. Egyébként is rossz az egészségi állapota, többféle krónikus betegsége volt a fertőzés előtt is. Őszintén szólva nagyon aggódtam. Nem tudom elhinni, hogy kilábalt ebből. Komolyan azt hittem, hogy ez [a fertőzés] elviszi majd.

A #metoo-botrány középpontjába került producert 23 év börtönre ítélték nemi erőszakért februárban, amikor a fenti borítókép készült róla. 20 év szabadságvesztés letöltése után, azaz 88 évesen nyújthat majd be legkorábban kegyelmi kérvényt. Weinsteinnel szemben azonban Los Angelesben egy másik büntetőeljárás is folyamatban van.