A londoni Legfelsőbb Bíróság online kezdte tárgyalni Meghan Markle és egy brit bulvárlap ügyét, melyben Markle azt állítja, apját zaklatta és megnyomorította a brit sajtó. A vád szerint a Mail on Sunday nevű lap lehozta a Thomas Markle-nek írt levelét, ezzel pedig súlyosan megsértették a magánszféráját – írta meg többek között az Eonline.

Markle ügyvédje szerint tehát a sajtó manipulálta és kényszerítette az egykori hercegné édesapját, melynek más célja nem volt, mint hogy lejárassák Harry herceg feleségét, ezért pedig kártérítést követel. Markle továbbá azzal is megvádolta a lapot, hogy miattuk mérgesedett el a viszonya az apjával. 

A lap jogi képviselői szerint azonban már két évvel a botrány kirobbanása előtt sem beszélt Markle az apjával, így fogalma sem lehetett arról, Thomas Markle hogyan élte meg a sajtó megkeresését, ahogy abban sem kérte a véleményét, hogy mit tegyen a nyilvánosságra került levél ügyében.

Thomas Markle is megszólalt az ügyben. Elmondta, hogy ő adta a levelet a sajtónak, bár csak részleteiben, mivel úgy érezte, meg kell védenie magát. Markle barátai korábban a People magazinnak adott interjújukban negatív színben tüntették fel, amit nem hagyhatott annyiban.