Pete Davidson komikus-színészt azon kívül, hogy sokáig dolgozott a Saturday Night Live című műsorban, sokan talán onnan ismerhetik, hogy 2018-ban eljegyezte Ariana Grandét, majd még abban az évben szakítottak is (aztán Kaia Gerberrel járt). A 26 éves férfi most a CBS Sunday Morning c. műsorában beszélt életének egyik sötét periódusáról. Elmondta, hogy korábban önveszélyesen viselkedett, de szerencsére már túljutott a mélyponton.

Tűzoltó édesapja elvesztésekor, aki a World Trade Centert ért terrortámadás után, az emberek mentése közben halt meg, Davidson csak 7 éves volt. Ez volt életében az első trauma, amit egy zűrös tinédzserkor követett. Davidson 2018-ban (vagyis nem sokkal Grandéval való szakítása után) közösségi oldalára egy búcsúüzenetnek is beillő szöveget írt. 

Tényleg nem akarok már ezen a földön lenni. Mindent megteszek azért, hogy a kedvedért itt maradjak, de őszintén szólva nem tudom, meddig bírom még. Egész életemben azon voltam, hogy másokon segítsek. Ne felejtsd el, hogy szóltam.

Davidson végül törölte az Insta-oldalát, majd szanatóriumba vonult.

A színész legutóbb a The King of Staten Island c. saját életét feldolgozó filmen dolgozott, amelynek nemcsak főszereplője, hanem szövegírója is volt. Davidson a fenti interjúban elmondta,  a film terápiaszerűen hatott rá. Ahogy az egyik jelenetben is látható, a valóságban is többször vezetett csukott szemmel, biztonsági öv nélkül, kihívva maga ellen a sorsot. Élete akkor jött egyenesbe, amikor megkapta a megfelelő orvosi kezelést. 

Annyira közel kerültem [az öngyilkossághoz], amennyire csak lehet. Míg nem kaptam meg a megfelelő kezelést, nem találkoztam a megfelelő orvosokkal, és nem kezdtem el magamon dolgozni, nagyon sötét és ijesztő volt [az életem].

A film elkészítésével nagy terhet tett le magáról: mint mondta, sikerült a lehető legnagyszabásúbb keretek közt beszélni a problémáiról, a világ elé tárhatta a történetét, és így már túl tud lépni a történteken.

Davidson jelenleg az édesanyjával együtt él Staten Islanden, egy házban, amelyet együtt vettek. Elmondása szerint jól érzi magát így.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.