Anna Kendrick a Vanity Fairnek adott interjújában beszélt karrierje fontosabb  állomásairól, így jött szóba a négyrészes Alkonyat-sorozat is,  amelynek első filmje 2008-ban került a mozikba. A vámpíros történetekben a színésznő egy gimnazista lányt alakított, és elég borongós emlékei vannak a forgatásról.

Csak arra emlékszem, hogy nagyon hideg és borzalmas volt, a Converse cipőm teljesen átázott, és azt gondoltam, hogy tényleg nagyszerű emberekkel vagyok együtt, és más körülmények között biztosan barátok lennénk, de most meg tudnám őket ölni

- idézte fel élményét a portlandi forgatásról a színésznő, majd nevetve hozzátette, olyanok voltak a stábtagokkal, mintha együtt éltek volna át egy traumát, vagy mintha túszok lettek volna, akik kiszabadulásuk után is össze vannak kötve egymással, és tartják a kapcsolatot. 

Kendrick szerint a második részben már nagyon jól összecsiszolódtak a színészek, a harmadik részt, a 2010-ben bemutatott Napfogyatkozást felidézve azonban elnevette magát az interjúban, mert hirtelen már arra sem emlékezett, melyik volt a legfontosabb jelenete. Végül azt a részt emelte ki, amikor a tanév végén beszédet mondott évfolyamtársainak, noha nem értette, miért pont ő állhatott ki a pódiumra, hiszen  karaktere nem is volt jó tanuló.