A megxit, vagyis Meghan Markle és Harry herceg függetlenedése a királyi családtól örökzöld témát ad az angol bulvárlapoknak. A házaspárról szóló, augusztusban megjelenő A szabadság nyomában c. könyvre hivatkozta a The Sun nem is olyan régen még azt írta, Markle-nek esze ágában sem volt kihátrálni II. Erzsébet mögül, inkább Harry herceg volt az, aki menni akart. Ugyanez a lap most tovább finomítja korábbi cikkét, és egy névtelen forrására hivatkozva azt állítja, hogy a herceg és Markle között már a házasságuk előtt volt egyfajta megállapodás, hogy idővel függetlenednek az angol királyi családtól. 

Már azelőtt megvolt bennük a megxit gondolatának csírái, hogy összeházasodtak volna. Harry már nagyon régóta boldogtalan volt. Ő és Meghan már jóval az esküvő előtt nyíltan beszéltek arról, hogy másféle jövőt képzelnek el maguknak. 

Akárhogy is történt, az biztos, hogy a párnak ma már sokkal másabb jellegű problémáik vannak, például az, hogy Markle a Los Angeles-i házuk felett repkedő drónokról azt hiszi, hogy terrormerényletet készülnek elkövetni ellene.