George Floyd esete tagadhatatlanul felforgatta az egész világot. A fekete férfi halála rengeteg ember szemét felnyitotta, így azóta is folyamatosak a tüntetések, amelyeken a celebek sem voltak restek részt venni. A mozgalom azonban elsősorban Amerika-szerte a legjelentősebb, ahol már több konföderációs szobrot is megsemmisített a hőbörgő tömeg.

Louisiana lakói ettől kissé nyugalmasabb, de annál céltudatosabb módon igyekeznek megszabadulni az rabszolgatartásra vagy gyarmatosításra emlékeztető emelvényektől. Röviden és tömören: Britney Spears emlékművet követelnek a szobor helyére - írja a Page Six.

A lakók petícióval követelik a cserét, amelyet azzal indokolnak, hogy az énekesnő a hírnév előtt maga is louisianai lakos volt, egészen pontosan egy Kentwood nevű városkában élt. Mivel Spears kiérdemelte a csillagot a hollywoodi Walk of Fame-en, és folyamatosan azon dolgozik, hogy fejlessze magát, és rácáfoljon a 2000-es években megtört énjére, indokolt, hogy a dél igaz harcosaként az ő kőmása kerüljön a fentebb említett szobor helyére.

Szombat reggelre közel 14 ezer lakos írta alá a petíciót,  amelybe belefoglalták, hogy az énekesnő helyét már csak azért is biztosítani kellene, mert a Katrina hurrikán idején adományokkal segített a katasztrófa áldozatain, és egyébként milliók számára jelent inspirációt.

Kíváncsian várjuk, hogy megvalósul-e a louisianai lakók álma, és megkapják-e a hőn áhított Britney-szobrot. Amennyiben igen, reméljük, hogy nem olyan formában készül majd el az emlékmű, mint nemrég Melania Trump esetében.