Fecsegett a Buckingham-palota egyik alkalmazottja, és elárulta, hogy II. Erzsébet nagy sorozatrajongó, írta a Mirror. Mielőtt azt gondolná, hogy a főképp 1920-as, '30-as években játszódó, konzervatív kosztümös sorozat, a Downton Abbey a kedvence, eláruljuk, hogy bár azt is kedveli, az igazi favoritja a Doctor Who (Ki vagy, Doki?). 

Utóbbi sorozat eredetileg 1963-ban indult, aztán 1989-ben megpihent, hogy 2005-től újrainduljon. A 36 évadot megélt sorozatra II. Erzsébet 2005-ben ismét ráfüggött, komplett évadok vannak meg neki otthonában. 

Megkérte a BBC-t, hogy küldjék el neki a részeket, hogy akkor is tudja nézni a sorozatot, amikor Balmoralben van

– mondta a Buckingham-palota egyik alkalmazottja. 

Még azt is tudni lehet, ki volt a II. Erzsébet kedvenc dokija a sorozatból, aminek a karakterét, már csak a sorozat hossza miatt is, értelemszerűen többen is alakították. A királynő szerint Christopher Eccleston alakítása volt a legjobb, noha a színész csak egy évadban, 2005-ben vett részt a sorozatban. Nem csoda, hogy morgolódott is, amikor Eccleston távozott és David Tennant vette át a helyét (2010-től  2013-ig pedig már Matt Smith volt a címszereplő). 

II. Erzsébet az akár angol Barátok köztnek is hívható Eastenders sorozatért is odáig van, az 1985-től sugárzott szappanopera már a 33. évadját is megélte. A pletykák szerint előfordult, hogy a királynő azért tette későbbi időpontra a vacsoráját, hogy ne kelljen lemaradnia a sorozatról.  Sőt, elvileg az uralkodónő az angol X-Faktor 2011-es évadát is végigkísérte figyelmével.