Thandie Newton interjút adott a Vulture magazinnak, amelyet teljes terjedelmében itt olvashat el. Ebből kiderül, hogy a színésznő három gyerekével, illetve egyikük barátnőjével él pillanatnyilag bezártságban, és hogy tizenéveskorában annyira vágyott az elismerésre, hogy amiatt többször olyan emberek áldozatává vált, akik visszaéltek ezzel.

De beszélt Tom Cruise-ról, illetve a közös munkájukról is, amelyre a Mission: Impossible-franchise egyik elemének forgatásán került sor. A színész, elmondása szerint, „igazán nagyvonalú volt, és nyíltan beszélt a szcientológus dolgokról. Még a karácsonyi ajándékoknak is volt köze a szcientológiához”.

Newton nem merte megkérdezni, hogy szerepelhet-e a sorozat következő részében, mert nagyon megrémült Cruise-tól. „Nagyon domináns illető. Rettentően igyekszik, hogy kedves ember legyen. De a nyomás. Rengeteg van rajta. És azt hiszem, van egy ilyen elgondolása, hogy kizárólag ő tudja a dolgokat igazán jól csinálni. Volt egy alkalom, amikor egy éjszakai jelenetet forgattunk, rengeteg statiszta volt, pirotechnikával meg minden egyébbel, és volt egy jelenetünk az erkélyen. És nem gondolom, hogy egy különösen jól megírt jelenet lett volna. Mérges leszek rá, elegünk lesz egymásból, és kinézünk, Spanyolországra. Nem ment jól. És John Woo, az ég áldja meg, nem volt ott. A földszinten volt, mindent képernyőn nézett. és John hozott egy döntést a film elején, amelyről engem bizonyosan nem értesített, hogy nem beszél angolul. Ami bizonyára nagyon jól jött neki, de nekünk a legkevésbé sem. Szóval ezt a jelenetet vettük fel, és Tomnak nem tetszett, amit csináltam, mert borzalmasan szar volt a szövegem. 

Annyira felidegesítette magát, miközben próbálta elmagyarázni a dolgokat, hogy így szólt: „Csak – csak hadd csináljam meg. Próbáljunk a kamerával. Úgyhogy elpróbáltuk, és felvették, azt íán azt mondta, „én leszek te, te leszel én”, és felvettük az egész jelenetet úgy, hogy én voltam ő, és ő volt én. [...] El sem tudok képzelni ennél haszontalanabbat. Csak még mélyebbre taszított a jeges rémületben és bizonytalanságban. Igazán szégyenletes volt. Áldja meg érte a jóisten. És tényleg így gondolom, mert tényleg szívét-lelkét kitette.”

Ezután még elmélkedett egy kicsit arról is, hogy tutira van Cruise-nak valamilyen szuperképessége az anyagcseréjét illetően, mert mindenki másnál sokkal gyorsabban növesztett pattanást. A kérdéses jelenet felvételét egyébként eltolták egy héttel, addigra előszedte magából az alfanőstényt, és nem okozott problémát a dolog.