Ha valaki esetleg Horvátországban nyaralt és lemaradt az előzményekről: eléggé úgy néz ki, hogy a kormány augusztus 15-e után sem engedélyezi a nagyobb koncerteket, míg a focimeccseket igen (Gulyás Gergely azt mondta, július végén döntenek, de jónak látják a jelenlegi intézkedéseket). Ezzel kapcsolatban szólalt meg Majka, azaz Majoros Péter, aki szerint a kettős mérce roppant zavaró. Sebestyén a tegnapi rádióadásban formált véleményt a napokban kialakult helyzetről, szerinte nincs miről magyarázni, a vírus jelen van, és a zenészek felelőssége is, ha valaki beteg lesz. 

Majka markánsan kiáll véleménye mellett, úgy látja, ha a pálya mellé kimehet 22 ezer ember, akkor a koncertekre is. Közben pedig számos híresség került véleményével szembe, vagy éppen állt ki a rapper mellett.

Tegnap reggel Sebestyén Balázs a rádióműsorában fejtette ki, hogy egyébként szimpatizál a rapper-műsorvezetővel, de ebben a témában nincsenek egy véleményen:

Ha te előadó vagy, és felelősséggel tartozol a közönségedért, akkor nem gyárthatsz paranoid összeesküvés-elméletet arról, hogy szívatják a zeneipart, mert a zenészekkel ki akarnak szúrni. (...) Olyan iparágban dolgozol, ahol öt-tízezer ember verődik össze egy-egy koncertre, ezek az emberek közel állnak egymáshoz. Te felelősséggel tartozol a közönségedért. (…) Ha kiderül, hogy egy parkos koncert után valaki élet-halál között lebeg vagy lélegeztetőgépen van, akkor mit mondasz a közönségednek? Hogy átütöttem a koncertek megrendezését, hogy nekünk jó legyen, meg nektek jó legyen, egyébként szeretünk benneteket, de annyira azért nem vagytok fontosak, hogy ne legyen senki beteg? És ha mondjuk, ott valaki negyven­évesen lélegeztetőgépre kerül, és azt mondják, hogy egy parkos koncert volt a gócpont, és van száz beteg, abból húsz anyuka meg két apuka az életéért küzd, akkor majd vered a melled, és azt mondod, hogy márpedig legyen koncert?! Nem értek ezzel egyet

– mondta Balázs. A Blikk és a Bors is rárepült a témára, sőt az utóbbi több hírességet is megkérdezett a témáról, például Király Viktor azt mondta, hogy nem csak a zenészek, de a háttérmunkások is nagy bajban vannak.