A Bors információi szerint az Omega billentyűse napot óta fekszik kórházban, a külvilágból is egyre kevesebbet észlel. Benkő László fia, Balázs bízik abban, hogy édesapja felépül, Kóbor János pedig közös imára hívja a rajongókat.

Benkő július közepén lett rosszul otthonában, majd miután kórházba szállították, kiderült, belső vérzés okozza a panaszait. A billentyűs akkor elmondta, hogy a tüdeje is bevizesett, de emiatt nem érzett fájdalmat. A napokban azonban ismét kórházba került, azóta kritikus állapotban fekszik.

A lap utolérte Benkő fiát, aki elmondta, hogy édesapja nagyon gyenge, ugyanis a a rengeteg gyógyszer, amellyel kezelik, megviselte a szervezetét. A gyomor -és tüdőproblémák mellett a térdét is meg kellett műteni.

Egyik intézményből viszem a másikba, s most jelenleg az egyik budapesti kórház belgyógyászatán fekszik. Természetesen rendszeresen látogatom, s igyekszem minden pillanatban mellette lenni, az elmúlt napokban azonban sajnos én is megbetegedtem, belázasodtam, így most nekem sem ajánlott látogatnom őt

– mondta a lapnak Balázs.