5 napja került fel a YouTube-ra a This Is Paris című dokumentumfilm trélerje, amiben Paris Hilton azt ígéri, hogy bepillantást enged a magánéletébe. A beharangozó utal arra, hogy a hírességnek volt egy traumatikus epizód a kamaszkorában, amit eddig titkolt, és arról most a People-nek mesélt, hogy mi is volt ez konkrétabban.

A most 39 éves hírességet 1998-ban a szülei beadták egy bentlakásos iskolába, a Provo Canyon Schoolba, ami Utah-ban található. Hilton 11 hónapig járt ide, és a szülei azért pont ezt az iskolát választották, mert úgy ítélték meg, hogy folyton renitenskedő lányuknak szüksége van egy kis megrendszabályozásra. Ez az intézmény ugyanis nem is annyira a tanulásra, hanem a viselkedésre és a mentális fejlődésre fókuszál. Hilton úgy írja le, hogy ez napi rendszerességű kínzásokból állt.

Az ott dolgozók borzasztó dolgokat mondtak. Folyamatosan azon voltak, hogy szégyelljem magam és cukkoltak. Szerintem az volt a céljuk, hogy megtörjenek minket. És fizikailag is bántalmaztak, ütöttek és fojtogattak bennünket. Félelmet akartak kelteni a gyerekekben, hogy ne merjünk nem szót fogadni

 – az intézmény több korábbi lakója szintén megerősíti ezt, azt mondják, rendszeresen előfordult, hogy valakivel az akarata ellenére megetették a gyógyszereit, illetve büntetésből lekötözték vagy magánzárkába zárták, akár 20 órára is. Hilton azt mondja, elkezdtek pánikrohamai lenni, de a szüleinek nem tudott beszélni a dologról, mert el voltak zárva a külvilágtól.

Egyszer megpróbáltam elmondani nekik, és akkora balhé lett belőle, hogy nem mertem többet szóba hozni. Kicsavarták a telefont a kezemből vagy összetépték a leveleket, amiket írtam, azzal, hogy „úgyse fog neked hinni senki”. És az ott dolgozók azt mondták a szülőknek, hogy a gyerekek hazudnak. Szóval a szüleimnek fogalma sem volt, mi folyik ott.

11 hónapot töltött itt Hilton, amikor 18 éves lett, hazamehetett. Azóta sem beszélt a dologról, mostanáig: a dokumentumfilmet szeptember 14-től lehet majd megnézni a YouTube-on. A People megkereste az intézményt is, de azt a választ kapták, hogy a mostani vezetés 2000 óta igazgatja az iskolát, ezért az ezt megelőző időszakról nem tudnak nyilatkozni.