Régóta cikkeznek róla, pontosan mennyi pénzébe kerül az angoloknak a királyi család. Bár az Amerikába költözött Harry herceg és Meghan Markle elvileg anyagilag már függetlenekké váltak II. Erzsébetéktől, tavaly  Harry herceg édesapjától, Károly hercegtől még egy jókora apanázst kapott. A Express információi szerint II. Erzsébet legidősebb fia 6,5 millió fontot, vagyis 2,2 milliárd forintot osztott szét Vilmos és Harry  között 2019-ben.

A fent említett összeget egészen pontosan 2019 áprilisa és 2020 március között kapták meg a testvérek és feleségeik, ám azt már nem taglalja a  jelentés, mire és mekkora összeget kaptak a hercegek, ahogy azt sem tudni, melyikük tehetett zsebre több pénzt, bár feltételezhető, hogy Vilmos, aki a trónöröklési sorrendben fivére előtt áll, nagyobb összeggel gazdálkodhatott. 

A 2,2 milliárd forintot is meghaladó összeg ráadásul 11%-kal több, mint amennyit egy évvel korábban folyósított Károly herceg a fiainak - és ebbe az összegbe még nem számolták bele Károly herceg és felesége saját költségeit, ami nem hivatalos források szerint körülbelül 3,2 millió font (1,2 milliárd forint) lehetett tavaly. Hogy mire tellett ekkora összegből? Ebből fizette ki Károly herceg az őt kiszolgáló személyzetet, a komornyiktól kezdve a kertészig.  A londoni hivatala fenntartásának költségei ugyanakkor csökkentek a tavalyi évben: míg két éve 680 ezer fontjába (269 millió forint) került az angol népnek, 2019-ben csak 521 ezer fontot (206 millió forint) emésztett fel ez a kiadás.