A '90-es évekbeli popsztárok is hasonló problémákkal küzdöttek, mint a 21. századiak, derül Mel C, a Spice Girls egyik énekesnőjének esszéjéből, amit a Guardiannek írt. A 46 éves énekes arról értekezett cikkében, hogy a média már akkor hajlamos volt olyan gonosz és valótlan dolgokat írni a sztárokról, amikbe belebetegedtek, őt legalábbis biztosan tönkretették lelkileg.

A hírnévvel járó mélypontok hihetetlenül nehezek. Érzékeny voltam, a bulvárlapok pedig kegyetlenek és szívtelenek. Annyira, hogy teljesen belebetegedtem. Evészavarral és depresszióval küzdöttem. (...) Mindenem megvolt, amire vágytam, mégis reménytelenül boldogtalannak éreztem magam. Gyakran elfelejtik, hogy a közszereplők is ugyanolyan emberek, mint bárki más. 

Mel C problémáit tovább tetézte azzal, hogy annyira szégyellte betegségét, hogy nem mert segítséget kérni, aki pedig ilyen szándékkal közeledett volna hozzá, attól elzárkózott.

Emlékezz rá, jobb életet érdemelsz. Én is mindig ezt mondogattam magamnak. 

Az 1994-ben alapult Spice Girls 2000-ig bírta, utána feloszlottak, Mel C pedig szólókarrierbe kezdett. Azóta már több lemeze is megjelent, a legelső még 1999-ben, a legújabb pedig október elején fog. Bár a Spice Girls 20 éve már letette a lantot, 2007-ben és 2019-ben is összeálltak egy rövid időre és a 2012-es londoni olimpia megnyitóján is felléptek.