Nem viccelt Kanye West, amikor azt állította, indul az amerikai elnökválasztáson. A rappernek már az első kampányvideója is elkészült, amit Twitter-oldalára is feltöltött. A független színekben induló West a kisfilmben nagyon filozofikus hangulatában volt.

Mi Amerika sorsa? Mi a legjobb a nemzetünknek, az embereinknek? Mi is a valódi igazság?  Nekünk, embereknek ezekről a dolgokról közösen kell elmélkednünk

– filozofál West. Szerinte ahhoz, hogy Amerikának jövője legyen, elsőként egy vízióra van szükség. A politikusi ambíciókat dédelgető rapper úgy véli, helyre kell állítani az emberek hitét, az amerikai alkotmány által lehetővé tett szabad vallásgyakorlat által, hogy aztán közösen építhessék országuk jövőjét. 

Imával helyrehozható a hitünk.

De nemcsak az ima erejéről, hanem az összetartás fontosságáról is beszél. 

Nemcsak a világ jelzővényei vagyunk, hanem egymás szolgái is. Bátorítani, segíteni kell egymást, hogy felemeljük a másikat. 

Nem csoda, ha West ennyire fontos szerepet szentel a kampányában a vallásnak, az utóbbi időben kvázi hobbipapként is funkcionál és zenés istentiszteleteket tart, amiken a családja is rendszeresen megjelenik.