Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Dancing With The Stars első adásában Schiffer Miklósnak sikerült alaposan megbántania Gabriela Spanicot, amikor azt mondta a színésznőnek, nem elég világsztárnak lenni, jól is kell táncolni, majd ezután egy másik megjegyzést is elejtett, ami rosszul esett a sztárnak. Bár Spanic sokáig szomorkodott a zsűritag beszólása miatt, a második adásban látványosan kibékültek: a színésznő nemcsak megölelte Schiffert, még egy keresztet is rajzolt a férfi homlokára. 

Miklós megjegyzése számomra nagyon kemény volt. Én egy érzékeny nő vagyok, művész, színész, ezért rosszul esett, amit mondott. De erős vagyok. Nem haragszom Miklósra, megbocsátok neki

- mondta Spanic a DWTS kisfilmjében, amit a táncuk előtt játszottak le a műsorban. 

 A fent látható kisfilmből egyébként nemcsak az derül ki, hogy a színésznő nem az a haragtartó típus, hanem az is, hogy minden művészi allűrtől mentes, ugyanolyan hétköznapi ember, mint bárki más, akit még az sem zavarná, ha a táncteremben kéne aludnia. 

Spanicék produkciója után Schiffer  felmutatta a tábláját, amin nem egy pontszám, hanem egy szívecske volt. Ezt meglátva Spanic odasétált a zsűrihez, és megölelte őt.

Nyilvánvalóan sem Gabrielát, sem senkit nem akartam megbántani, az óriási fantábort sem.  (...) Rosszul megfogalmazott gondolat volt, nagyon-nagyon vártam az első produkciót, ezt nem fejeztem ki jól.

Ezután következett Spanic kisbeszéde, amiben a megbocsátás fontosságára hívta fel a nézők figyelmét, és elmondta, mennyire áldottnak érzi magát, hogy a magyar DWTS-ban lehet.

Miklós, szerelmem! Csak azt szerettem volna mondani, hogy a nők is felemelhetik a hangjukat, és én nagyon érzékeny nő vagyok, de nagyon jó volt, ami történt köztünk, mert nagyon fontos a szeretet és a megbocsátás ebben a világban. Nagyon jó, hogy itt lehetek, ez egy áldás számomra.