A szombati Dancing With The Stars második adása után tudta meg Gabriela Spanic, hogy édesanyja, Norma Utrera, aki súlyos betegséggel küzdött, elhunyt, írja a Blikk. Az újság szerint a színésznő már akkor érezte, hogy nem láthatja többé élve az anyját, amikor elvállalta a több hónapig tartó magyarországi szereplését. 

Spanic édesanyjánál több évvel ezelőtt diagnosztizáltak rákot, és bár az utóbbi időszakban kemoterápiás kezeléseket kapott, amelyektől jobb lett az állapota és a család bizakodni kezdett, a hétvégén elhunyt a Mexikóban élő idős asszony, akit négy gyermeke a koronavírus miatt nem látogathatott személyesen. A szappanopera-színésznő minden nap felhívta édesanyját, a szombati adás előtt úgy érezte, lehet, hogy ez lesz az utolsó beszélgetésük.

Utoljára éppen szombaton beszéltek. Ebben a szívet facsaró helyzetben talán ad némi megnyugvást számára az, hogy ezzel el tudott tőle búcsúzni, még egyszer hallhatta az imádott nő hangját

– mondta a színésznő mellett dolgozó munkatárs. 

Spanic a tragikus hírről az adás után értesült, erről Instagram-oldalán is beszámolt. 

Köszönöm, anya, hogy harcos voltál, hogy nekünk szentelted az életed, hogy megtanítottál minket olyan erősnek lenni, mint te. Nyugodt vagyok, hogy most jobb helyen jársz, csak remélem, hogy Isten megadja nekünk azt a békét is, amire szükségünk van, hogy nélküled éljünk. Szeretünk téged.

Spanic édesanyjának temetését már egy nappal a halála után megtartották, de a színésznő nem tudott ott lenni, a koronavírus miatti korlátozások és szabályozások miatt valószínűleg akkor sem lett volna képes odaérni a szertartásra, ha már szombat éjszaka útnak indul. Spanic elvileg  folytatja a a műsort, a TV2 közleményében azt írta, ha a tragikus eset bármiben is befolyásolja a DWTS menetét, arról napokon belül tájékoztatást adnak.