Nemrég Mel C beszélt a hírnév árnyoldalairól, most pedig Alanis Morissette árulta el, hogy a sztárság nagyon elszigetelheti a celebeket a többi embertől. Az énekesnő az Audible Original podcasban mesélt a hírnévvel járó negatív élményeiről, amit a Page Six szemlézett. 

A '90-es években befutott Morissette azt mondta, ő is azt hitte a hírnévről, mint a nagy többség: hogy majd minden sebét begyógyítja, elfeledteti a múlt traumáit, és mindenki szeretni fogja őt. 

... pedig valójában a hírnév eléggé magányossá tesz.

Híressé válnia eléggé felkavaró élmény volt számára, már nem ő  figyelte a hírességek életét, hanem az ő életére voltak kíváncsiak az emberek. 

Nagyon sok előítélete volt az embereknek rólam. Nagyon sokan fény vetült rám, de kétségtelen, hogy a sötétségből is kijutott. Úgy éreztem, egy olyan mozivásznon vagyok, amire az emberek nagyon sok mindent odaképzelhetnek, amiknek nehéz megfelelni. Két lehetőség volt: vagy fenntartom ezeket a rólam kialakított elképzeléseket vagy elrejtőzöm.

Az énekesnő felidézte, hogy az You Oughta Know (Tudnod kellett volna) c. feministák himnuszává vált számáról sokan azt hitték, hogy a férfiak ellen írta, pedig nem erről volt szó. Egy alkalommal még egy ismeretlen nő is megállította őt egy kisboltban, hogy közölje vele, ő is ugyanúgy utálja a férfiakat, mint Morissette. Az énekesnőnek viszont még a tiltakozásra sem volt elég ereje, hogy helyretegye a félreértést. „Erre én: várj, várj, én sose mondtam, hogy... na mindegy.“