Kirúgták a Hillsongban betöltött állásából Carl Lentzet - a férfi a celebek körében népszerű gyülekezet egyik legismertebb alakja, Los Angelesben elég jó kapcsolatai vannak, ő keresztelte meg Justin Biebert is. Mint a People írja, elvi okokból, „morális hibák” miatt menesztették. 

Frissítés (2020.11.06.): Lentz az Instagramján jelentette be, hogy megcsalta a feleségét, elismerte a hibáját és bocsánatot kért érte. A továbbiakban a kapcsolatuk megmentésén és javításán dolgoznak majd – a teljes bejegyzésért kattintson ide!

A hírt az egyház alapítója, Brian Houston jelentette be, megjegyezve, hogy mindezt nem könnyű szívvel teszi, de meggyőződése, hogy „mindenki, köztük Carl lelkipásztor érdekeit is ez a döntés szolgálja”. A döntés okairól azt írta, hosszas vita előzte meg, amelyben a vezetői alkalmassági kérdések, a bizalomvesztés és a nemrégiben kiderült morális hibák is szóba kerültek. De, mint hozzátette, nem lenne illendő ezeket bővebben részletezni. 

Lentz 2010 óta dolgozott a Hillsong New York-i létesítményében, egy bizonyos Joel Houstonnal megalapítva a szervezet első amerikai központját. Előtte, a Hillsong kollégiumában folytatott tanulmányokat, ott ismerte meg feleségét, Laurát is.

Houston nyilatkozatot adott ki, amelyben jelezte, nincsenek kétségei afelől, hogy a kirúgás helyes döntés, de nagyon sajnálja, mert a férfit bő húsz éve, a nőt pedig egész életében ismerte. (Az alábbi videón kicsit belepillanthat, milyen jellegű zenés istentiszteleteket tartanak.)

Lentznek rengeteg celebismerőse van, de kétségkívül Bieberrel álltak a legszorosabb kapcsolatban: nemcsak hogy ő keresztelte meg a popsztárt, de egy időre (2014-ben) Bieber be is költözött hozzá, és még 2017-ben is adott neki tanácsokat a Selena Gomezt illető magánéleti kérdésekben. A TMZ egy évvel később aztán arról írt, hogy valamin összekülönböztek.

A kirúgott lelkész egyelőre sem szóvivőn keresztül, sem közvetlenül nem reagált az eseményekre.