A kormány nemrég szigorította az örökbefogadásra vonatkozó szabályokat, melyek leginkább az azonos nemű párok esélyeit lehetetlenítették el. "A család az család" néven indult mozgalom szerint az azonos nemű párokat is megilleti a jog, hogy gyermeket vállalhassanak, amihez Insta-oldalán Istenes Bence is csatlakozott. 

Én hiszek abban, hogy egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben nőjön fel... hogy a család fogalma sokkal színesebb, mint ahogy azt néha gondoljuk

Istenes szerint a család akkor is család, ha a két szülő neme megegyezik. 

Istenes bejegyzését több hazai híresség, például D. Tóth Kriszta vagy Lilu is like-olta, a műsorvezető előtt pedig Tatár Csilla is posztolt már hasonló tartalmat Insta-oldalára.

Nekem a család mozaik, de lehet szivárvány, csonka, örökbefogadó, sok gyerekes, egy gyerekes, nem gyerekes.

Tatár a családot egymást szerető emberek szövetségeként definiálta, fájlalta, "ha várfalra kiaggatott jelzőkön múlik, hogy ki számít családnak és ki nem."

Szerintem a család az család, a gyermek az gyermek, és minden gyermeket azonos jogok kell, hogy megillessenek

- írta Insta-oldalán Szinetár Dóra, hogy kifejezze kiállását a szivárványcsaládok mellett. 

Csuti kissé ellentmondásosan nyilatkozott a témáról, noha ő is felfestette a tenyerére "A család az család"- mozgalom logóját. A celeb bejegyzésében hangsúlyozza, hogy keresztény értékrendet vall, a szivárványcsaládoknak szerinte előnyei és hátrányai vannak. 

Az, hogy minden gyermeknek joga van szeretetben felnőni az szerintem alap! Mint ahogy az is, hogy ez a tartalom nem egyenlő a melegházasság támogatásával! Pro és kontra (általában inkább ezek) érvek egyaránt vannak a szivárvány családokkal kapcsolatban.

Balázs Andi pedig arra buzdította követőit, ha egyetértenek vele, ők is rajzolják a tenyerükre az egy gyereket, két szülőt ábrázoló rajzot. 

Peller Anna és Peller Mariann a Reggeliben láttak vendégül egy azonos nemű párt, akik egy kisfiút nevelnek. Az interjú után együtt, tenyerükben a logóval pózoltak.