Heidi Klum és idősebbik lánya, Helene „Leni” Klum együtt szerepelnek a német Vogue címlapján (és belső oldalain). A közös munkáról egyre több képet-videót tesz közzé a lap, a szupermodell és a jelek szerint a nyomdokaiba lépni kívánó lánya is, íme néhány.

A fotók és a közös interjú a lap német kiadásának januári lapszámában, néhány nap múlva jelennek meg, de itt online részben elolvashatja, persze németül. Leni Klum például ezt mondja benne „csak idő kérdése volt, hogy modellként próbáljam ki magam. Az első ajánlatot 12-13 évesen kaptam, egy olyan márkától, amit imádtam viselni: a Brandy Melville-t. Akkoriban könyörögtem anyának, de esélyem sem volt! Ma már értem, hogy túl korai lett volna. [...] A legtöbb más munkához vissza kéne fognom az őrültségeimet, hogy »professzionális« benyomást keltsek. Modellként minden belefér, és az lehetek, aki vagyok. Ez a munka tökéletesen levezeti minden energiámat”. Egyébként pedig ismerős neki a közeg, rengeteg időt töltött forgatásokon és fotózásokon, amióta pedig az eszét tudja, kergették őket a fotósok az utcán. 

A kérdéses, szigorú anya egy héttel ezelőtt beszélt a People magazinnak arról, hogy úgy véli, már elég idős ahhoz, hogy modellkedjen. „Mindig túl fiatalnak gondoltam. Az is komoly elhatározásunk volt, hogy a gyerekeket a nyilvánosságtól távol tartsuk. De már vezet, 16 éves, szóval arra jutottam, hogy ha erre képes vagy, akkor modellkedhetsz is, ha tényleg ez az, amivel foglalkozni akarsz.” Anyaként azt akarja, hogy a gyereke azzal foglalkozzon, amivel szeretne. Jó véleménnyel van az iparról, amelyben több mint húsz éve dolgozik, de azért ez a munka rengeteg utazással jár, és főleg nőként nagyon erősnek kell lenni hozzá.

Érdekes adalék, hogy Klum és családja történetesen  azért utazott idén Németországba , hogy a  Topmodell leszek!  német kiadásának új évadát forgassák, szóval a hivatalos tehetségkutatás közben egyengeti a lánya karrierjét is. Leni Klum modellkarrierjének elég jó kezdőlökést adhat ez a közös szereplés, több okból is.

Egyrészt, mert a Vogue ikonikus divatlap, tehát eleve jó helyen indul a pályája. Másrészt eddig nagyon kevés nyilvánosan elérhető kép készült róla, és nagyrészt azok sem beleegyezéssel, a nyilvánosság számára, hanem paparazzifotók formájában – tehát itt az alkalom tizensok év után jól megnézze magának mindenki, akit érdekel, hogy néz ki Heidi Klum elsőszülött lánya. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a világhírű, Németországban A+ listásnak számító édesanyjával együtt fotózták, annak is van valami reklámértéke.

Egyelőre úgy tűnik, nem zavarja, hogy az édesanyja ad plusz jelentéstartalmat modell-mivoltához, ráadásul az ő vezetéknevét használja (az angol nyelvű beharangozóból kiderül, hogy bár az internet úgy tudja, hogy a teljes neve Helene Boshoven Samuel, ez nem igaz: Leni Olumi Klumnak hívják). Az interjúban megkapta azt a kérdést is, mit szól ahhoz, ha édesanyjához, vagymás híres nők modellkedő gyerekeihez hasonlítják, esetleg vele kapcsolatos prekoncepciókkal szembesül – semmi különöset, igyekszik nem mások véleményével foglalkozni. (Márpedig pont az elmúlt években árasztották el a divatipart a szupermodell-ivadékok: Cindy Crawford lánya, Kaia Gerber évek óta kifutózik – nemrég a japán Vogue-nak húzott csizmát, és semmi mást –, Kate Moss lánya pedig pont most szerepelt az olasz Vogue címlapján. Anyunak azért a brit jutott.) 

Az interjúból még az is kiderül, hogy Klum alapvetően csak tanácsokkal szeretné segíteni a lányát ahelyett, hogy a karrierjét érintő döntéseket hozna helyette, de ahogy eddig, ezután is igyekszik önálló, önmagát tisztelő emberré nevelni elsőszülöttjét, ennek részeként pedig hagyni, hogy a maga hibáiból tanuljon, pár kivétellel. „Saját tapasztalatomból tudom, hogy egy tetoválást eltávolíttatni sokkal fájdalmasabb. Számomra ez egy olyan hiba, amelyet nem feltétlenül szükséges magadnak elkövetni.”

Ha ennél többre kíváncsiak, akkor még itt van a Vogue kétnyelvű videója – Leni ugyan ért németül, de könnyebben fejezi ki magát angolul. Mindenesetre kiderül belőle, hogy szerinte az anyja nem cool, amikor kínosan táncol, de egyébként nagyon menő, ahogy magabiztosan járja a maga útját.

Ami viszont egészen érdekes, hogy mindenhol azt olvasni, mennyire hasonlítanak, és Leni igazából Heidi kicsi másolata. Önök szerint ez így van?

Leni Klum pont úgy néz ki, mint Heidi Klum?