Rowan Atkinson a Radio Times-nak nyilatkozott arról, hogy bármekkora sikert is hozott neki Mr. Bean megformálása, soha többé bújna a bőrébe. A színész hozzátette, akkora felelősséggel járt a karakter megformálása, hogy nem sok örömét lelte benne.

Nem igazán élveztem Mr. Beant játszani. Az ebből fakadó felelősség nem volt kellemes. Stresszesnek és fárasztónak éreztem a munkát, alig vártam, hogy vége legyen. 

A Mr. Bean tévésorozatként 1990 és 1995 között futott Angliában, később, 1997-ben és 2007-ben két film is készült belőle. De itt még nincs vége, egy animációs sorozatváltozata is van, amiben Atkinson adja a karakter hangját – a szinkronizálást szerencsére már egy sokkal kevésbé megterhelő munkának tartja. A színész Mr. Bean sikerén egy pillanatig sem csodálkozott. 

Nézni egy felnőtt embert, ahogy gyerekesen viselkedik, ráadásul úgy, hogy nincs tudatában annak, mennyire helytelen az, amit csinál, alapjában véve nagyon mókás. 

A karakter másik erőssége a színész szerint az volt, hogy nem verbális, hanem vizuális poénokra épült a sztori, amit bárki könnyedén megérthetett. Atkinson azt is elmondta, hogy nem igazán szereti a filmek alkotási folyamatát, egy kivétel volt, az 1983 és 1989 között készített Fekete vipera c. sorozat (amiben nemcsak szerepelt, részben a szöveget is ő írta), mivel azt többedmagával készítette, így a felelősség is többek vállán oszlott szét.