Liptai Claudia, aki A Tanár című sorozatban egy pedagógust alakít, a Blikknek nyilatkozott arról, hogy felnőtt fejjel is szívesen tanulna, a cukrászattal is nemrég ismerkedett meg komolyabban, de más is érdekli még ezen kívül. 

Szívesen tanulnék, ráadásul felnőttként már azzal foglalkozhat az ember, ami igazán érdekli, ilyenkor luxus lenne megállni! Én is felnőtt fejjel kezdtem el cukrászkodni, és még sok tervem van, érdekel a lakberendezés és a gasztronómia is.

A színésznő úgy gondolja, saját élettapasztalataiból a fiatalabb generációk is erőt meríthetnének, tanácsokat, inspirációkat adhat nekik, a lényeg, hogy sose adják fel. 

A vágyam, hogy életviteli tanácsokat adjak, például tiniknek. Elmesélném, velem mi és hogyan történt, és hogy én is mindig felálltam a nehézségek után, ami bizonyítja: a kilátástalanságból is van kiút.

Liptai szerint ha neki sikerült talpra állnia a nehézségei után, másnak is sikerül. A 14 éves lányáról, Pankáról elmondta, hogy jó eredményei vannak az iskolában, és jó értelemben véve szeretne megfelelni tanárainak. A színésznő lánya önállóan tanul, aminek Liptai örül. 

Nem álltam kétszer sorba, amikor a türelmet osztották. Van rá igénye, hogy néha felmondja nekem a leckét, és ennek örülök is, mindig partner vagyok benne.